OXI μόνο κατασχέσεις σε όσους χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ... αλλά και προειδοποιητικά ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ σε όσους χρωστούν λιγότερα!

Το συνολικό ποσό που μπήκε στο ταμείο από τις 18.000 κατασχέσεις φτάνει τα 212 εκατ. ευρώ

«Χέρι» σε 200 τραπεζικούς λογαριασμούς την ημέρα βάζει το υπουργείο εργασίας, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Στο στόχαστρο έχουν μπει οι οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.  Ενώ στέλνονται μαζικά προειδοποιητικά ραβασάκια και σε όσους χρωστούν λιγότερα.

Ανάμεσα σε αυτούς που χρωστούν είναι και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καραδήμας. Πόσα οφείλει; «32 χιλιάδες, 2,5 χρόνια και δεν είναι αυτό μόνο. Δεν σου έχουν ούτε ιατρική περίθαλψη…»

Αισθάνεται εγκλωβισμένος καθώς αν δεν πληρώσει δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη.

«Μου βγάλανε ένα μέρος σύνταξης κάτι προσωρινό δηλαδή 360 ευρώ μείον 6% 337. Άντε ζήσε με 337 ευρώ…Οι απαράδεκτοι…» εξηγεί ο ιδιοκτήτης καταστήματος.

«Δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν…Είναι ότι πρέπει να καλύψουν ζωτικές ανάγκες. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των περισσότερων είναι άδειοι» περιγράφει ο Ευθύμης Τσίγκας, δικηγόρος.

Το συνολικό ποσό που μπήκε στο ταμείο από τις 18.000 κατασχέσεις φτάνει τα 212 εκατ. ευρώ αν και το συνολικά απαιτητό ήταν 1,2 δις ευρώ.

Οι υποχρεώσεις μιας επιχείρησης είναι πολλαπλάσιες του τζίρου της. Οπότε με απλά μαθηματικά δεν βγαίνει η εξίσωση. Το ζητούμενο είναι να τονωθεί η αγορά έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 οι κατασχέσεις ανήλθαν στις 13. 500, δηλαδή 4.500 λιγότερες σε σχέση με φέτος.  Οι συνολικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φτάσει στα 22,5 δις από 17,5 που ήταν στο τέλος του 2016. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top