Πάει και το... ΕΚΑΣ με βάση τη συμφωνία - Θα ζητήσουν από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν χρήματα;

Καταργείται για ακόμη 100.000 δικαιούχους

Πάει και το...  ΕΚΑΣ με βάση τη συμφωνία - Θα ζητήσουν από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν χρήματα;

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους περιλαμβάνεται στα όσα αποκαλύπτονται σταδιακά για τη συμφωνία με τους θεσμούς.  

Όπως αποδεικνύεται τελικά,  στις περικοπές του 2019 δεν υπάρχει ανώτατο όριο.

Μάλιστα η κατάργηση αυτή θα έχει και αναδρομικές  συνέπειες για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους,  καθώς στις  προαπαιτούμενες δράσεις»  (στην 36η δράση συγκεκριμένα )  αναφέρεται: «Με στόχο να καταργηθεί προοδευτικά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), θα υιοθετήσει τις υπουργικές αποφάσεις για τους κανόνες χορήγησης για το 2017».

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με βάση το τρίτο μνημόνιο,  ενώ το 2017 μειώθηκε το ποσό που καταβαλλόταν σε όλους τους  δικαιούχους στο μισό, αν και η κυβέρνηση σκόπευε αρχικά – μετά από απαίτηση των δανειστών - να σταματήσει την καταβολή του  σε άλλες 100.000 δικαιούχους.  

Τελικά το ΕΚΑΣ δεν την... "γλίτωσε" όμως, ενώ μετά την αναδρομική κατάργησή του, αναμένεται να κληθούν δεκάδες χιλιάδες  συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα που τους καταβλήθηκαν για το 2017! 

Συνταξιούχοι που μιλούν στην κάμερα του Star και στον  Γιώργο Σαραντάκο εκφράζουν την απόγνωσή τους και την αγωνία τους πάντως για το πώς θα τα βγάζουν πέρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top