Χαρίτσης: «Απολύτως ρεαλιστική η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7% το 2017»

«Τα σενάρια πολιτικής αστάθειας που απεργάζεται διαρκώς η ηγεσία της ΝΔ είναι ανεύθυνα»

«Απολύτως ρεαλιστική» χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Χαρίτσης την εκτίμηση της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό θα γίνει σε συνάρτηση με τις προσδοκώμενες πολιτικές εξελίξεις, όπως το κλείσιμο β' αξιολόγησης, τα μέτρα για το χρέος, και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας στη «Real News», τόνισε επίσης πως η ανάπτυξη 2,7% συμφωνεί με εκείνη των περισσότερων διεθνών οίκων, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη, δεν θα έρθει για την Ελλάδα αν προσπαθήσει να μεταβληθεί σε φορολογικό παράδεισο ή σε χώρα φτηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας βρίσκονται αλλού: στους υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους, στη στρατηγική γεωγραφική της θέση».

Παράλληλα εξήγησε πως «στόχος μας δεν είναι η επίτευξη μιας ονομαστικής ανάπτυξης στα ίδια σαθρά θεμέλια του παρελθόντος αλλά προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια ανάπτυξη δίκαιη, σε όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, και βιώσιμη, οικονομικά και περιβαλλοντικά».

Αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων τονίζει πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο 11 επενδύσεις (συνολικού ύψους 1,1 δισ. Euro), σε τομείς στρατηγικής σημασίας, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του πακέτου Γιουνκέρ, η Ελλάδα είναι έκτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, και πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ένωσης, ως προς την απορρόφηση των πόρων.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε πως:

«Τα σενάρια πολιτικής αστάθειας που απεργάζεται διαρκώς η ηγεσία της Ν.Δ. είναι ανεύθυνα και θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνα για την πορεία της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης» σημειώνοντας ότι ενώ «στη συμφωνία με τους εταίρους που εφαρμόζουμε, περιλαμβάνονται και πολλά δύσκολα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ήδη πληγεί τα χρόνια της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, ακόμη και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top