Ρεπορτάζ STAR: Άναυδοι οι πολίτες με την πρόταση...για φορολόγηση στις αναλήψεις μετρητών!

Τι επιδιώκουν οι τράπεζες

Φορολόγηση των αναλήψεων προτείνουν οι τράπεζες προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr.

Με το στόμα ανοιχτό όμως μένουν οι πολίτες καθώς οι ιδέες που αφορούν στην φορολόγηση, όπως λένε στην κάμερα του Star μοιάζουν ανεξάντλητες.

«Μη μου το λέτε τρομάζω» λέει φορολογούμενος.

Οι τράπεζες θέλουν να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή αλλά και να διαφυλαχθεί η ρευστότητα τους.

Στις προτάσεις είναι η υποχρεωτική χρήση καρτών για τα επαγγέλματα που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής, όπως γιατρούς, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους.

Προτείνεται μάλιστα τα νοικοκυριά να φορολογούνται μόνο για το ποσό του εισοδήματος που δεν καταναλώθηκε έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρό κίνητρο οι καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις για την παραμικρή δαπάνη προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να περιορίσουν τον τελικό φόρο.

«Και μη χειρότερα», «Απαράδεκτο», «Τραβηγμένο» σχολίαζουν στο STAR οι πολίτες.

Εκτιμάται ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα κινείται στα 40 δις. Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα κυμαίνονται στα 15 δις. Μόνο στο ένα τρίτο να περιοριζόταν η φοροδιαφυγή θα είχαμε 5 δις παραπάνω στα κρατικά ταμεία.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η υποχρεωτικότητα για τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, να καταβάλουν ηλεκτρονικά κάθε μισθοδοσία.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε σύνολο 5.890.000 φορολογουμένων, οι 4.800.000 δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο των 15.000 ευρώ.

Έτσι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι και ειδικά 550.000 που δηλώνουν πάνω από 35.000 ευρώ ετησίως, είναι αυτοί που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της φορολόγησης, όταν άλλοι έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή… επάγγελμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αστείρευτη ΕΜΠΝΕΥΣΗ: Βάζουν φόρο... στην ανάληψη μετρητών!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top