Θεόδωρος Φέσσας: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε εύκολες λύσεις»

Συνάντηση κορυφής της Business Europe στη Μπρατισλάβα

Θεόδωρος Φέσσας: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε εύκολες λύσεις»

​Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κορυφής των Προέδρων της Business Europe στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.

Οι πολιτικές εξελίξεις σε Αγγλία και ΗΠΑ και τα αβέβαια εκλογικά αποτελέσματα του 2017 σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία καθώς και το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία προβληματίζουν σοβαρά την επιχειρηματική ηγεσία της Ευρώπης. Οι επικεφαλής των Συνδέσμων κ.κ. U.Grillo (BDI, Γερμανία), V.Boccia (Confindustria, Ιταλία), L.Armand (MEDEF, Γαλλία), C.Oudshoorn (VNO, Ολλανδία) ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τη δυναμική που αναπτύσσεται στα πολιτικά δρώμενα των χωρών τους, καθώς και τις πιθανές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή οικονομία από την άνοδο του λαϊκισμού και των «κλειστών συνόρων».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας στην παρέμβασή του μετέφερε τις εμπειρίες των Ελλήνων από τα χρόνια της εγχώριας κρίσης σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε εύκολες λύσεις» και τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση «ανοικτών» φιλο-επενδυτικών πολιτικών, που θα προσφέρουν οφέλη, με ασφάλεια δικαίου στους επενδυτές, δουλειές και κοινωνική πρόνοια στους πολίτες και έσοδα στα δημόσια ταμεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top