ΤΣΟΥΝΑΜΙ απολύσεων-ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ βάζει η Marks & Spencer-Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Βάζει σε 2η μοίρα τα ρούχα και ρίχνει το βάρος σε διαδίκτυο και τρόφιμα

ΤΣΟΥΝΑΜΙ απολύσεων-ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ βάζει η Marks & Spencer-Τι θα γίνει στην Ελλάδα

​H Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι θα κλείσει 60 υποκαταστήματα στην Βρετανία και ακόμη 53 σε άλλες 10 χώρες στα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από την πτωτική τάση που εμφανίζουν τα κέρδη της.

Το άσχημο νέο ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για πτώση 88% στα κέρδη (προ φόρων) στο εξάμηνο, καθώς οι πωλήσεις των ειδών ένδυσης και των τροφίμων μειώθηκαν.

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος Στίβεν Ρόου, έδωσε μάλιστα το στίγμα της επιχείρησης, η οποία έχει στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τις αγορές μέσω διαδικτύου. «Στο μέλλον, θα έχουμε πιο εμπνευσμένα καταστήματα σε χώρους όπου οι πελάτες θέλουν να ψωνίσουν όσα πρέπει να συμπληρώσουν από τις αγορές που κάνουν στο online κατάστημά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ρόου είχε ανακοινώσει τα σχέδια της εταιρείας για περικοπές 500 θέσεων στην έδρα της στο Λονδίνο στο Paddington.

ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ...ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εταιρεία σκοπεύει ωστόσο να ανοίξει περισσότερα μικρά καταστήματα που θα πωλούν μόνο… τρόφιμα! Τα «λουκέτα» που ανακοινώθηκαν επηρεάζουν κυρίως καταστήματα στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται στο Παρίσι και στην Κίνα. Συνολικά, όπως προαναφέραμε, αναμένεται να κλείσουν 53 από τα καταστήματα που διατηρεί η εταιρεία σε χώρες εκτός Βρετανίας (όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο) αν και ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί η πλήρης λίστα. Πίσω από τα λουκέτα βρίσκονται περίπου 2.100 εργαζόμενοι, που αγωνιούν για το μέλλον τους

Η Marks & Spencer διατηρεί αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 καταστήματα στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Marks & Spencer's για την Ελλάδα:

«Θα συνεχίσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπου έχουμε ισχυρή αναγνωρισιμότητα του εμπορικού μας σήματος, ευρύ δίκτυο καταστημάτων και πιστούς καταναλωτές. Οι καταναλωτές μας μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα 26 καταστήματα M&S στην Ελλάδα. Η αγορά της Ελλάδας, μαζί με τις αντίστοιχες της Ιρλανδίας, του Χονγκ Κονγκ, της Τσεχίας και της Ινδίας κατέγραψαν κέρδη £13.5 εκατομμύρια, την προηγούμενη χρονιά (2015 /16)».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top