Κορκίδης για Ηλεκτρονική: Ήταν στραβό το κλίμα… το έφαγαν και τα capital controls!

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρείς βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας»

Κορκίδης για Ηλεκτρονική: Ήταν στραβό το κλίμα… το έφαγαν και τα capital controls!

«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγαν και… τα capital controls» είναι η ουσία του σχολίου του Βασίλη Κορκίδη αναφορικά με την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

«Πιστεύω ότι, κάτι τέτοιες στιγμές, πτώχευσης ελληνικών επιχειρήσεων όπως η "Ηλεκτρονική Αθηνών" με ιστορία, κόπο και δουλειά 66 ετών, τα γεγονότα "μιλούν" από μόνα τους, καθώς αποτυπώνουν γλαφυρά το μέγεθος της καταστροφής, που έχουν προκαλέσει τα 7 χρόνια ύφεσης και των υπερβολικών μνημονιακών μέτρων στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρείς βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ τα "capital controls" είναι η αφορμή για οριστικό κλείσιμο των εξουθενωμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική, είναι άλλωστε η κατακρήμνιση των εισαγωγών από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο κλάδος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών το 2009 στην ελληνική αγορά έκανε τζίρο 3,5 δισ. ευρώ, σήμερα δεν υπερβαίνει τα 1,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top