Bank of America Merrill Lynch: Στην Ελλάδα σύντομα θα έχουν πρόωρες εκλογές και όχι Grexit

«Προβλέπει» ότι η συμφωνία θα έχει «κλείσει» μέχρι τις 22 Απριλίου

Bank of America Merrill Lynch: Στην Ελλάδα σύντομα θα έχουν πρόωρες εκλογές και όχι Grexit

​Με έκθεση της, με ημερομηνία 8 Απριλίου, η Bank of America Merrill Lynch εκφράζει την συγκρατημένη αισιοδοξία της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επισημαίνει ότι τυχόν προβλήματα στην πορεία της διαπραγμάτευσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν περισσότερο σε πρόωρες εκλογές, παρά σε ένα Grexit.

Η έκθεση επισημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη επιθυμούν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα, ή στο Eurogroup της 22ας Απριλίου το αργότερο, και να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή στις αρχές Μαΐου και ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης πριν το καλοκαίρι.

Η έκθεση αναφέρεται στο θετικό σενάριο των εξελίξεων, αλλά παρουσιάζει και δυο αρνητικά σενάρια σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν προχωρήσει είτε επειδή, αν και με συμφωνία, το κοινοβούλιο αρνηθεί την ψήφιση της, είτε γιατί απλά δεν θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία οι δυο πλευρές.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωση, αν η Ελλάδα εγκρίνει επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το καλοκαίρι, μπορεί να εξελιχθεί το πολύ θετικό σενάριο για το β' εξάμηνο του έτους.

Αν όμως από την άλλη, υπάρξει εμπλοκή, τότε τα στελέχη της τράπεζας επισημαίνουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και όχι στον κίνδυνο ενός grexit, όπως συνέβη πέρσι το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top