ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ:Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός και απαλλαγή από ΦΠΑ-Διεκδικήστε τα

Τι δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ:Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός και απαλλαγή από ΦΠΑ-Διεκδικήστε τα

​Τη δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, αλλά και φορολογικά κίνητρα για τις δωρεές σε πρόσφυγες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα τυγχάνουν απαλλαγής από τον ΦΠΑ, ενώ όσον αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου.

Ο κ.Αλεξιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο ίδιος θα θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης χαιρέτισε τη δέσμη - μέτρων της κυβέρνησης, προσδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ακατάσχετο λογαριασμό.

«Η ΕΣ��Ε θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top