ΣΕΒ: Νέες παρενέργειες θα δημιουργήσει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Κάνει λόγο για οιονεί «κρατικοποίηση» της ελεύθερης ιδιωτικής τηλεόρασης

ΣΕΒ: Νέες παρενέργειες θα δημιουργήσει ο νόμος για τις  τηλεοπτικές άδειες
​Προειδοποίηση απευθύνει στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο ο ΣΕΒ, ότι ο νέος νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ενδέχεται να δημιουργήσει νέες παρενέργειες.
«Ο νέος νόμος για την αδειοδότηση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών επιχειρεί να λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα με κίνδυνο να δημιουργήσει νέες παρενέργειες. Ο νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά σε λάθος κατεύθυνση όσον αφορά στον περιορισμό του ανταγωνισμού (4 μόνο πάροχοι περιεχομένου γενικής στόχευσης), την παράκαμψη του ΕΣΡ, τις τεχνικές προδιαγραφές στις οποίες βασίζεται για τη χρήση του φάσματος και την αλόγιστη διοικητική παρέμβαση που επιβάλλει στη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων (400 εργαζόμενοι ανά πάροχο κατ’ ελάχιστο)» αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.
Επισημαίνει ακόμα ότι «η οιονεί “κρατικοποίηση” της ελεύθερης ιδιωτικής τηλεόρασης, μέσω δημιουργίας επιχειρηματικών και εργατικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν με στρεβλά οικονομικά κριτήρια, θα δημ��ουργήσει de jure και de facto ολιγοπώλιο στην τηλεοπτική αγορά, θα επιφέρει υψηλότερο κόστος λειτουργίας (με αντίκτυπο στις τιμές των διαφημιζομένων προϊόντων μέσω της τηλεόρασης) και τεχνολογική απαξίωση επενδύσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στον τομέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διεθνώς».
Ο ΣΕΒ καταλήγει επίσης για το ίδιο θέμα: «Το πιθανό έλλειμμα πολυφωνίας που θα προκύψει ως παράπλευρη απώλεια από τις αλλαγές που δρομολογούνται, θα πλήξουν ��ο πολιτικό μας σύστημα και θα μας απομακρύνουν περαιτέρω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και σύνεση η δημοκρατία»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top