Έχετε 500ευρα; ΔΥΣΤΥΧΩΣ σύντομα δεν θα αγοράζετε μ’αυτά ούτε τσίχλες-Πάνε προς κατάργηση

Οι σκέψεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ – Πρέπει να ανησυχούν οι αποταμιευτές

Έχετε 500ευρα; ΔΥΣΤΥΧΩΣ σύντομα δεν θα αγοράζετε μ’αυτά ούτε τσίχλες-Πάνε προς κατάργηση

​Στο… μάτι των Βρυξελλών ��χουν μπει τα «βρώμικα» 500ευρα! Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν πως τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα τα χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, οι μαφιόζοι και οι... Έλληνες, πολλοί από τους οποίους τα κρύβουν στην «στρώμα bank», δηλαδή κάτω από τα στρώματα και τα παπλώματα!

Όπως είχαμε μεταδώσει στο star.gr στις αρχές του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δεσμευτεί να ελέγξει τον -ύποπτα υψηλό- αριθμό χαρτονομισμάτων αξίας 500 ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Ευρωζώνη, ώστε να διακοπεί μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση των τρομοκρατών, μετά και τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ανάλογες προθέσεις έχει όμως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο χρόνος των 500ευρων είναι λίγος, λέγοντας ότι υπάρχει «μία αυξανόμενη πεποίθηση στην διεθνή κοινή γνώμη» ότι τα χαρτονομίσματα αυτά χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η ΕΚΤ σκέφτεται την κατάργηση του 500ευρου. «Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο εξετάζουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει ό,τι το καλύτερο» τόνισε ο κ.Ντράγκι.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχε τεθεί ζήτημα κατάργησης του 500ευρου, ωστόσο το σχέδιο δεν προχώρησε.

Πρέπει να ανησυχούν οι αποταμιευτές;

Όπως είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο προϊστάμενος του Πολιτικού Ρεπορτάζ του σταθμού, Πέτρος Μποτσαράκος, «οι αποταμιευτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Όποια απόφαση και αν παρθεί, θα υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να αντικαταστήσουν –αν χρειαστεί- τα 500ευρα τους».

Το μόνο πρόβλημα που θα υπάρξει είναι με όσους έχουν «μαύρο» χρήμα που θα κληθούν να δηλώσουν πως το απέκτησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top