Ανοίγει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα αλλάξει στις δόσεις

Δείτε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες εκκρεμούν

Ανοίγει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα αλλάξει στις δόσεις

​Έτοιμες να υποδεχθούν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2015 είναι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο μια σειρά από νομοθετικές εκκρεμότητες καθυστερούν την έναρξη της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», σε επίπεδο υποδομής, το σύστημα είναι σχεδόν έτοιμο. Εκκρεμούν όμως νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων εισοδήματος, τακτοποίησης εκκρεμοτήτων που απορρέουν από το σύμφωνο συμβίωσης και «ακύρωσης» των τεκμηρίων για ανέργους, φοιτητές ή γενικότερα φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή τόκους λίγων ευρώ, οι οποίοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κινδυνεύουν με τεράστιους φόρους.

Στο θέμα της εξόφλησης των φόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης έχει προαναγγείλει αλλαγές στις δόσεις (αντί για πρώτη δόση τον Ιούλιο εξετάζεται πρώτη δόση τον Μάιο και ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού τους), ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top