Σε «κλοιό» 150.000 εργαζόμενοι: Έως και 15 χρόνια επιπλέον εργασίας με τις νέες διατάξεις

Κλείνουν οι πόρτες της πρόωρης συνταξιοδότησης

Σε «κλοιό» 150.000 εργαζόμενοι: Έως και 15 χρόνια επιπλέον εργασίας με τις νέες διατάξεις

Κλείνουν οι πόρτες της πρόωρης συνταξιοδότησης για τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που έχουν ήδη συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και «κυνηγούν» το όριο ηλικίας.

Μητέρες ανηλίκων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι σε ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ - τράπεζες) με 25ετία, μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες με 35ετία, δημόσιοι υπάλληλοι με 25 χρόνια ασφάλισης και ιδιαίτερα γονείς ανηλίκων είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό, προκειμένου να κλείσουν οι πόρτες στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Στη «μέγκενη» των αλλαγών μπαίνουν τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα, έχουν δηλαδή τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (μέχρι το τέλος του 2012), αλλά «κυνηγούν» το όριο ηλικίας.

Στους χαμένους των ρυθμίσεων που έρχονται αναμένεται να είναι επίσης αγρότες, ναυτικοί, ενδεχομένως και ένστολοι, που θίγονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Στο πακέτο μέτρων με τα προαπαιτούμενα προβλέπεται η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με σταδιακή αύξηση των ενδιάμεσων-ειδικών ορίων ηλικίας, αρχής γενομένης από 1/7/2015 ώστε από το 2023 να βγαίνουν όλοι με πλήρη στα 67 με 15 έτη ή στα 62 με 40 έτη και με μειωμένη στα 62 με 15ετία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top