ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Η Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με τις ευλογίες του Βαρουφάκη!

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Η Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με τις ευλογίες του Βαρουφάκη!

​Η σύμβουλος του Γ.Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη, θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η νέα εκπρόσωπός της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Παναρίτη, μίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον διευθυντή του ΔΝΤ σε Ιταλία Πράγα,Πορτογαλία, Ελλάδα και Σαν Μαρίνο, Κ.Κοταρέλι, και τον ενημέρωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, η ίδια θα πάει στην Ουάσιγκτον να αναλάβει καθήκοντα.

Ο κ.Κοταρέλι, από την πλευρά του, της είπε πως περιμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετική επιστολή για την ανάληψη καθηκόντων από την κα Παναρίτη.

«Ο εκπρόσωπός μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει επιλεγεί» είπε νωρίτερα ο κ.Βαρουφάκης στον Βήμα fm, σημειώνοντας ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ Ε.ΠΑΝΑΡΙΤΗ

Η Έλενα Παναρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι οικονομολόγος/κοινωνική επιχειρηματίας. Είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ.Επίσης διαθέτει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία. Γνωρίζει άριστα τέσσερις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, ενώ έχει και βασική γνώση των Γερμανικών.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Συγγραφέας του βιβλίου «Prosperity Unbound», το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Ευημερία δίχως Όρια». Το βιβλίο πραγματεύεται μια νέα μεθοδολογία για τη μετατροπή της άτυπης οικονομίας στους κόλπους της επίσημης οικονομίας. Το έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν μια από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογές των θεσμικών οικονομικών στα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Είναι κοινωνική επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, μία ειδική συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περ��ουσίας.

Είναι, επίσης, πρόεδρος του Κύκλου των Κοινοβουλευτικών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Circle of Mediterranean Parliamentarians for Sustainable Development – COMPSUD), μια ανοικτή και ευέλικτη δομή με στόχο την υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων (των Μεσογειακών και Βαλκανικών χωρών), των πολιτικών και των άλλων κοινοτικών εταίρων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο και την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, κυρίως στα θέματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, της άτυπης οικονομίας και της δημιουργίας αγορών στον τομέα των δύσκολα ρευστοποιήσιμων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top