Νέος φόρος για τα ταξίδια με αεροπλάνα: Έρχεται ειδικό τέλος υπέρ ΑμΕΑ

Έρχονται και οι ιδιώτες ελεγκτές στις συγκοινωνίες

Νέος φόρος για τα ταξίδια με αεροπλάνα: Έρχεται ειδικό τέλος υπέρ ΑμΕΑ
Νέος φόρος σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο θα επιβληθεί οσονούπω.

Πρόκειται για το τέλος υπέρ των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, το οποίο θα επιβληθεί στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα ελληνικά αεροδρόμια.

Από την υποχρέωση καταβολής του εξαιρούνται οι αναχωρούντες επιβάτες ηλικίας έως και δύο ετών καθώς και τα μέλη του πληρώματος των αεροσκαφών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η ύπαρξη συμβασιούχων ιδιωτών ελεγκτών στις συγκοινωνίες για τα εισιτήρια και συγκεκριμένα στον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ, καθώς στα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας υπάρχουν ήδη ελεγκτές - εργαζομένους.

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο, συστήνεται επιτροπή διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων και συμβάντων, η οποία θα διερευνά κάθε σιδηροδρομικό ατύχημα ή σοβαρό συμβάν το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

Τέλος, με άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται θέματα όπως η παραχώρηση άδειας λειτουργίας σε υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποδεδειγμένα λειτουργούσαν έως το τέλος του 2012, καθώς επίσης και 3ετ��ύς προσωρινής άδειας σε συνεργεία που βρίσκονται σε σημεία που έχουν αναθεωρηθεί οι χρήσεις γης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top