Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup: Ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη μέρα του μνημονίου

Έξοδο θέλει η Ελλάδα, το σκέφτονται οι δανειστές

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup: Ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη μέρα του μνημονίου

​Ξεκινά σήμερα η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, στη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα παρουσιάσει τη θέση της Ελλάδας για την προληπτική γραμμή στήριξης και την πορεία της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή και στόχος είναι να τεθεί το πλαίσιο συζήτησης, ώστε το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου να έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το τι θα συμβεί από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες, αποκάλυψε ότι οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο θα ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Πάντως, την Τετάρτη προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, μετά από τη διαρροή εγγράφου για την ημερήσια διάταξη της συνόδου της Πέμπτης (Eurogroup), σύμφωνα με το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας και κυρίως το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του και για τις αρχές του 2015.

Μετά από αυτό ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Χαρδούβελη με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό ότι δεν έκανε καμιά αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top