Και άλλος μουσαφίρης πριν την Μέρκελ: Ήρθε ο Αλμούνια και βλέπει Στουρνάρα!

Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και ραντεβού με Χατζηδάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα θα έχει στις 11:00 ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού που διοργανώνεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 12:00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ για τις 12:30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ.Αλμούνια με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδακη.

Με αφορμή την επίσκεψη Αλμούνια, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Π. Καρβούνης, δήλωσε: «Το χαρτοφυλάκιο του αντιπροέδρου Χοακίν Αλμούνια είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα. Η αντιμετώπιση των στρεβλ��σεων σε θέματα ανταγωνισμού και η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου αποτελούν βασικές παραμέτρους επιτυχίας της προσπάθειας που κάνει η χώρα για την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές και επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτή την προσπάθεια έρχεται να συνεισφέρει και η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας με θέματα όπως το δίκαιο του ανταγωνισμού, η χάραξη σχετικής πολιτικής αλλά και οι εξελίξεις στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας οι θεματικές που άπτονται της αλληλεπίδρασης κρατικών ενισχύσεων αφενός και αποκρατικοποιήσεων και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αφετέρου καθώς και οι παρεμβάσεις για την ορθή χρήση των κρατικών ενισχύσεων ώστε αυτές να αποτελέσουν εργαλείο προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top