Διαφωνίες μεταξύ υπουργών αλλά και μεταξύ τρόικας-κυβέρνησης για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ

Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα και μετά τη διυπουργική

Πρώτη ανάρτηση: 04/03/2014 17:09

Διαφωνίες μεταξύ των υπουργών αλλά και μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης εξακολουθεί να προκαλεί το ζήτημα της υιοθέτησης των προτάσεων του ΟΟΣΑ για άνοιγμα της αγοράς και «μεταρρυθμίσεις» σε μία σειρά από τομείς.

Το ίδιο ζήτημα παραμένει ανοικτό και μετά τη διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση των ζητημάτων που εκκρεμούν, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος μετείχε ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου και ακόμη εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, ενώ έχουν παραμείνει αυτή την ώρα στην αίθουσα σύσκεψης οι κ.κ. Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης.

Η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και η υιοθέτηση των συστάσεων που έχουν γίνει προς τη χώρα θεωρούνται προαπαιτούμενα για την τρόικα, αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων για τ��ν βαθμό υιοθέτησης των συστάσεων αυτών, τόσο μεταξύ υπουργείων, όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Σημεία τριβής είναι το φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής στα βιβλία, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων.

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει σε λίγο η τρόικα με τον υπουργό Υγείας και αργότερα το απόγευμα εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top