Διαβάστε στο star.gr: Σε Νομοσχέδιο-σκούπα οι αλλαγέ�� σε πρόστιμα, ακίνητα, κατασχέσεις

Δείτε τα 6 βασικά σημεία του νομοσχεδίου

Διαβάστε στο star.gr: Σε Νομοσχέδιο-σκούπα οι αλλαγές σε πρόστιμα, ακίνητα, κατασχέσεις
Νομοσχέδιο-σκούπα προτίθεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το υπουργείο Οικονομικών θα «μαζέψει» όλες τις διορθώσεις που έχουν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το νομοσχέδιο-σκούπα θα έχει 6 βασικά σημεία:

1. Φόρος υπεραξίας: Θα απαλλάσσονται ακίνητα τα οποία έχουν παρακρατηθεί για πάνω από 25 έτη, στην τιμή κτήσης θα προστίθεται ο πληθωρισμός μέχρι και την ημέρα που θα πωλείται, στη διαφορά τιμή κτήσης-τιμή πώλησης θα επιβάλλεται φόρος 15% και θα υπάρχει 25.000 ευρώ αφορολόγητο εφόσον ο πωλητής δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια μεταβίβαση την τελευταία 5ετία.

2. Πρόστιμα: Για τυπικές παραβάσεις, όπως καθυστέρηση υποβολής της δήλωσης για μερικές μέρες, το πρόστιμο θα κατέβει από τα 1.000 ευρώ στα 400 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και στα 800 ευρώ από 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

3. Φορολόγηση αγροτών: Δεν θα τηρούν βιβλία όλοι οι αγρότες αλλά θα υποβάλουν στο τέλος της χρονιάς συγκεντρωτική κατάσταση αγορών και πωλήσεων και θα φορολογούνται επί της διαφοράς, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για 5 έτη και μειώνεται στο μισό η προκαταβολή φόρου, από το 55% στο 27,5%.

4. Συμψηφισμός ΦΠΑ: Επεκτείνεται ο συμψηφισμός ΦΠΑ με όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα

5. Χρέη στο Δημόσιο: Αυξάνεται το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ

6. Δήλωση ΦΠΑ: Αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ από το ελάχιστο ποσό που έπρεπε να καταβληθεί (10 ευρώ) και η δήλωση υποβάλλεται κανονικά χωρίς να καταβάλλεται κάποιο ποσό και πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top