Θα πέσει η τιμή του φυσικού αερίου; Τι απαντά ειδικός στο Star!

Τι φέρνει στις ελληνορωσικές σχέσεις η συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν

Θα πέσει η τιμή του φυσικού αερίου; Τι απαντά ειδικός στο Star!

Σοβαρές ενδείξεις ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα πέσει φέρνει η συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν στις Βρυξέλλες, όπως επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με παρουσιάστρια την Μάρα Ζαχαρέα, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης.

«Η τιμή από τα 470 δολάρια τα 1.000 κυβικά που είναι σήμερα, αναμ��νεται να πέσει λίγο κάτω από τα 400 δολάρια, πράγμα το οποίο συνιστά επιτυχία. Ειδικά σε περίπτωση που δεν βρεθεί χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών, θα πάμε σε μία επιδιαιτησία που σημαίνει ότι για τους τουλάχιστον 18 επόμενους μήνες η τιμή θα παραμείνει στα 470 δολάρια», είπε ο καθηγητής.

Όπως επισήμανε ο κ. Φίλης, η Ελλάδα αγοράζει το αέριο κατά 30% - 35% ακριβότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά.

«Η συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν είναι το πρώτο βήμα για να βγουν από την κατάψυξη οι σχέσεις Ελλάδα – Ρωσίας. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας και ήταν μια καλή ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε η ελληνική πλευρά», συνέχισε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας πως θα ��ρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς το μέλλον στις σχέσεις των δύο χωρών θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό, τόσο από την τιμή του αερίου, όσο και από την συμμετοχή Ρώσων στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο κ. Φίλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top