Ποιοι επιχειρηματίες, τραγουδιστές και ηθοποιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την εφορία;

«Αφήστε ήσυχο τον λαό και πιάστε το Κολωνάκι» η εντολή της τρόικας στο ΥΠΟΙΚ

Μπορεί η τρόικα να αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ωστόσο ζητάει επιτακτικά τον περαιτέρω έλεγχο των φορολογουμένων με μεγάλη περιουσία.Μάλιστα συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση να μην ασχολείται με τις μικρές υποθέσεις φορολογουμένων και την προτρέπει να τις αφήσει να παραγραφούν. Αντίθετα, ζητεί να δοθεί έμφαση σε υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου όπου...... υπάρχει κίνδυνος παραγραφής!

Στην έκθεση που παρέδωσε πριν από μερικές μέρες η τρόικα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογική διοίκηση, διαπιστώνονται καθυστερήσεις στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων και στην είσπραξη των προστίμων που «επιβάλλονται σε φορολογουμένους με μεγάλη οικο��ομική επιφάνεια και τις μεγάλες επιχειρήσεις». Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 211 φορολογουμένους μεγάλου πλούτου, που ελέγχθηκαν, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 15,5 εκατ. ευρώ. Στα ταμεία κατέληξαν 5,8 εκατ. ευρώ. Βέβαια, το προηγούμενο διάστημα οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούσαν να εισπράξουν ούτε το 5% των καταλογισθέντων προστίμων.

«Πιάστε τους μεγάλους φοροφυγάδες»

Η τρόικα συστήνει στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να επικεντρώσει το ελεγκτικό ενδιαφέρον σε πλούσιους και επώνυμους φορολογουμένους με εξονυχιστικούς ελέγχους με «πόθεν έσχες» και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών (από την 1η Αυγούστου) για εντοπισμό περιπτώσεων παράνο��ου πλουτισμού, διακίνησης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μετά από τις παραπάνω εντολές του κυρίου Τόμσεν…. επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές αλλά και άλλες κατηγορίες της ελληνικής ελίτ και showbiz που έχουν «λερωμένη την φωλίτσα» τους και δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους στην εφορία, αναμένεται να χάσουν τον ύπνο τους, καθώς θα δεχτούν ασφυκτικούς ελέγχους (αν βέβαια η εντολή της τρόικας εισακουστεί).

Με την ίδια ένταση ζητεί τον έλεγχο των υπαλλ��λων του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να έχει ελέγξει 110 προϊσταμένους και 130 εφοριακούς. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος 9 εφοριακών. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται δεδομένου ότι τα ευρήματα δημιουργούν υπόνοιες για χρηματισμό και διαφθορά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top