Νέα καμπάνα: Διατηρείται ως το 2016 η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα

Και έρχεται ξανά η τρόικα!!!

​Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρόταση του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής. Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.

Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι ��ήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ επάγγελμα αγροτών.

Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Και όλα αυτά κάτω από το άγχος της τρόικας, που φτάνει στην Αθήνα στις 4 του μήνα για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.

Ο φορολογικός μηχανισμός και η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και η ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αποτελούν βασικούς τομείς της αξιολόγησης, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 3,3 δις ευρώ από την ΕΕ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top