Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για την επαναγορά του χρέους υπό τις πιέσεις του ΔΝΤ!

Έρχεται νέο κούρεμα για την Ελλάδα;

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για την επαναγορά του χρέους υπό τις πιέσεις του ΔΝΤ!

​Κρίσιμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι η σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που θα έχει ως θέμα την επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Η αρχική απόφαση που είχε ληφθεί και προέβλεπε συνολικά την επαναγορά ομολόγων αξίας 30 δισ. ευρώ με στόχο το «κούρεμα» του χρέους κατά 20 δισ. και λήγει αύριο, φαίνεται ότι μπορεί να μην είναι αρκετή με το ΔΝΤ να επανέρχεται με νέες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα μέσω της διαδικασίας επαναγοράς, για αυτό και το αρχικά προγραμματισμένο Euro Working Group εξελίχθηκε σε κανονική συνεδρίαση του Eurogroup, που είναι αρμόδιο να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Στην περίπτωση που τελικά υιοθετηθεί η απαίτηση του ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές του Eurogroup, τότε αυτή είτε θα καλυφθεί από τους Γερμανούς μέσω της αποκαλούμενης «bad bank» που έχουν φτιάξει προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα «τοξικά» ομόλογα της Ευρωζώνης που έχουν στην κατοχή τους είτε θα αναγκάσουν την Ελλάδα να ζητήσει από την αγορά και επιπλέον ομόλογα επεκτείνοντας μέχρι και την Πέμπτη την συμφωνία επαναγοράς σε σπασμένη τιμή!

Όποια τελικώς και αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της προγραμματισμένης, για την Πέμπτη, συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για τη σταδιακή εκταμίευση των 44 δισ. με πρώτη άμεση καταβολή των 34,4 δισ. εντός των προσεχών ημερών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top