Serial killer: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα από το Νεπάλ

Βρέθηκε γυναικείος στηθόδεσμος στην Κόκκινη Λίμνη

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη και στη λίμνη Μεμί για τον εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar και της εξάχρονης Sierra, θύματα και οι δύο του 35χρονου «Ορέστη», του serial killer που σκόρπισε τον τρόμο στην Κύπρο. 

Παρ’ όλ’ αυτά οι ερευνητές και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε στοιχείο που εντοπίζουν και μπορεί να τους δώσει παραπάνω πληροφορίες για τη φρικιαστική δράση του ίλαρχου. 

Κύπρος: Ξέσπασαν σε κλάματα οι πυροσβέστες όταν ανέσυραν τη δεύτερη βαλίτσα

Την Πέμπτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», ο δύτης που βούτηξε για μια ακόμα φορά στη Κόκκινη Λίμνη βρήκε έναν γυναικείο στηθόδεσμο, ο οποίος παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με κάποια από τα θύματα του serial killer.

Serial killer Κύπρου: Σε παιδί ανήκει η σορός που ανασύρθηκε;

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέγεθος του στηθόδεσμου ίσως δώσει μια πρώτη ένδειξη για το αν ανήκει στη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, η μητέρα της οποίας βρίσκεται στην Κύπρο και έχει μαζί της προσωπικά αντικείμενα της κόρης της. 

Ο serial killer της Κύπρου είχε βιάσει και βιντεοσκοπήσει 19χρονη

Ο συγκεκριμένος στηθόδεσμος θα ελεγχθεί μεμονωμένα, αλλά και σε συνάρτηση με το προχθεσινό εύρημα που προκάλεσε εντύπωση, τον κορμό δέντρου, ο οποίος ήταν τυλιγμένος με ένα χαλί και είχε στερεωμένα πάνω του τρία σφουγγάρια. 

Κόκκινη Λίμνη: Χαλί και σφουγγάρια ήταν το βαρύ αντικείμενο που εντοπίστηκε

Ενδεχομένως τα δύο ευρήματα να μη σχετίζονται με την υπόθεση του 35χρονου «Ορέστη», μπορεί όμως και να σημαίνουν πολλά, καθώς βρέθηκαν στην αιματοβαμμένη λίμνη, όπου πέταξε τα πτώματα των θυμάτων του. 

Χτύπησε μέχρι θανάτου ένα από τα θύματά του

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει πως ο «Ορέστης» δεν είχε συγκεκριμένο τρόπο που δολοφονούσε τα θύματά του, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα βίαιος και αδίστακτος. 

H Asmita Khadka Bista που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου - φωτογραφία: Alphanews.live

Serial killer: «Βαρέθηκα… θέλω να πάω φυλακή, φέρτε μου χαρτί να υπογράψω»

Έτσι συνέβη, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην περίπτωση της 30χρονης Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε πηγάδι στο πεδίο βολής Ορούντας, μετά από ομολογία του serial killer. 

Σύμφωνα με τη νεκροτομή και την ιατροδικαστική εξέταση, ο τρόπος που δολοφονήθηκε η γυναίκα δεν είναι ίδιος με αυτόν που βρήκαν τον θάνατο η 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες και η 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία, τις οποίες ο «Ορέστης» στραγγάλισε με κεφαλοκλείδωμα. Η 30χρονη από το Νεπαλ, θεωρείται πιθανόν να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 35χρονο, καθώς δε βρέθηκαν ίχνη που να δικαιολογούν χρήση μαχαιριού ή όπλου, ενώ τα στοιχεία αποκλείουν τον στραγγαλισμό.

Serial killer: Στραγγάλιζε τα θύματά του με τον αγκώνα του

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν καθημερινά την ανάκριση του serial killer, για να διαπιστώσουν αν έχει κάνει και άλλες δολοφονίες, καθώς πιστεύουν ότι δεν έχει πει όλη την αλήθεια.

Έρευνα για τις παραλείψεις της αστυνομίας

Την ίδια ώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διόρισε τρεις ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για να διεξάγουν έρευνα με στόχο την στοιχειοθέτηση ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών μελών της αστυνομίας, ως προς τη διαχείριση των καταγγελιών για εξαφανίσεις γυναικών. 

Οι ποινικοί ανακριτές θα ερευνήσουν μόνο τα λάθη, τις παραλείψεις και την ολιγωρία αστυνομικών, αλλά δε θα μπορούν να ελέγξουν τους εισαγγελείς που είχαν γνώση των ερευνών της αστυνομίας αλλά επέδειξαν επίσης αδιαφορία.

Την Πέμπτη ο παραιτηθείς υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο νέο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ζήτησαν για ακόμη μία φορά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του ίλαρχου, παραδεχόμενοι τις ευθύνες των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την έρευνα για την εξαφάνιση τους. Απέρριψαν όμως τις επικρίσεις για θεσμικό ρατσισμό στην αστυνομία.