Κηδεία Τσιτλακίδη: «Είσαι ο ήρωάς μας» - Ο επικήδειος του αδελφού του

Κουφέτα μοιράζει η οικογένεια του σμηναγού στο τελευταίο «αντίο»

Βαρύ είναι το κλίμα στον Γρανίτη της Δράμας, τον τόπο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος σκοτώθηκε στην πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ λίγο πριν τις 11:30 έφτασε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών η σορός του άτυχου πιλότου. 

Η στιγμή που έφτασε στην εκκλησία η σορός του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σμηναγό Τσιτλακίδη - Απαρηγόρητοι οι γονείς του

Συντετριμμένοι έφτασαν οι γονείς του Σμηναγού μαζί με τα αδέλφια του. Η μητέρα του, σπαράζοντας, έλεγε συνεχώς το όνομα του γιου της, κοιτούσε τον ουρανό και φώναζε «ψηλά, ψηλά».

Η μητέρα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη φώναζε συνεχώς το όνομα του γιου της στην κηδεία του 

Κηδεία Τσιτλακίδη: «Είσαι ο ήρωάς μας», είπε στον επικήδιο ο αδελφός του

«Είσαι ο ήρωάς μας», είπε με τρεμάμενη φωνή ο αδελφός του 31χρονου πιλότου στο επικήδειο λόγο του. 

 

Ο αδελφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη στάθηκε στο πλευρό του πατέρα και της μητέρας του και εκφώνησε τον επικήδειο

«Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν υπήρξες πότε μόνο άνθρωπος αλλά ένας ήρωας. Σήμερα τιμούμε τη θέληση και την προσπάθεια να καταφέρει ένας άνθρωπος αυτό που θέλει με οποιοδήποτε κόστος. Σήμερα τιμούμε αυτόν που μας έδειξε τον δρόμο. Από το ακριτικό Νευροκόπι απέδειξες για μια ακόμη φορά ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας. Απέδειξες τις έννοιες της οικογένειας και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα το παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε (σ.σ. υποσμηναγός Τουρούτσικας) σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι», είπε μεταξύ άλλων.

«Είσαι ο ήρωάς μας», είπε στον επικήδειό του ο αδελφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

«Είσαι ο ήρωάς μας», είπε στον επικήδειό του ο αδελφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Tο φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και συνάδελφός του, ο οποίος θα τον πάντρευε με την αρραβωνιαστικιά του, Μαρία, μετέφερε το ξίφος και το πηλήκιο του 31χρονου Σμηναγού, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

O συνάδελφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος θα τον πάντρευε, κρατούσε το σπαθί και το πηλίκιό του και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

O συνάδελφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος θα τον πάντρευε, κρατούσε το σπαθί και το πηλίκιό του και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Απαρηγόρητη και η αρραβωνιαστικιά του, η οποία έφτασε υποβασταζόμενη, κρατώντας μια κοινή τους φωτογραφία. 

Η αρραβωνιαστικιά του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έμοιαζε σαν χαμένη στην κηδεία του αγαπημένου της

Σύμφωνα με το τελετουργικό μετά την ταφή του σμηναγού Τσιτλακίδη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πήρε τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τη δίπλωσε και θα την παρέδωσε στη μητέρα του.

Κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη: Συντετριμμένη η αρραβωνιαστικιά του σμηναγού

Η αρραβωνιαστικιά του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Το προαύλιο της εκκλησίας είχε γεμίσει με στεφάνια από φίλους και συγγενείς, ενώ στεφάνι έστειλε και η οικογένεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του το 2018 σε πτώση ενός Mirage 2000-5.

Στεφάνια έξω από την εκκλησία όπου τελείται η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Η οικογένεια αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες, κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα.

Κηδεία Τουρούτσικα: Ο σπαραγμός των γονιών του πάνω από τον τάφο

Στην κηδεία παρέστη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

«Αγόρι μου, αετέ της ψυχής μου» - Ο επικήδειος της μάνας του Τουρούτσικα

Οι δύο πιλότοι έλαβαν χθες τον βαθμό του αντιπτεράρχου με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top