Κορωνοϊός: Στην Αθήνα πτήση με ιατρική βοήθεια 8 τόνων από την Κίνα

1.000.000 χειρουργικές μάσκες, εξοπλισμός, γυαλιά και γάντια

Ιατρικές προμήθειες που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση προς την Ελλάδα, κατόπιν επείγοντος αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο το πρωί, με πτήση της Air China CA 863. 

Η βοήθεια, βάρους περίπου 8 τόνων, περιλαμβάνει 1.000.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1.000.000 μάσκες έφτασαν σήμερα δωρεά της κινεζικής κυβέρνηση και της State Grid, μετόχου του ΑΔΜΗΕ, πέρα από αυτές που έχουμε παραγγείλει ως κράτος. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι, ότι λόγω της παγκόσμιας πανδημίας #covid_19 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα & είναι πολύ δύσκολη η προμήθεια αυτών των αναλώσιμων. ‼️Για αυτό μην τις χρησιμοποιούμε αλόγιστα. @chinaemb_hellas

A post shared by Vassilis Kikilias (@vkikilias) on

 

Η Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zhang Qiyue, παρέδωσε τις ιατρικές προμήθειες εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν παρόντες στην εκδήλωση παραλαβής της βοήθειας.

Η Πρέσβης Zhang τόνισε ότι η περισυλλογή και η μεταφορά αυτών των ιατρικών προμηθειών έγινε μέσα σε 8 ημέρες, σε μια περίοδο μάλιστα που η Κίνα εξακολουθούσε να υφίσταται τεράστιες πιέσεις από τον περιορισμό της πανδημίας και η διαθεσιμότητα ιατρικών υλικών εξακολουθούσε να είναι ελλιπής.

Επιπλέον ιατρικές προμήθειες, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις έφτασαν με την ίδια πτήση και παραδόθηκαν επίσης στην ελληνική κυβέρνηση.

«Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»

Η Πρέσβης Zhang αναφέρθηκε στα λόγια του Αριστοτέλη: «Τι είναι φίλος; Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», λέγοντας ότι «οι δύσκολες στιγμές αποκαλύπτουν τους αληθινούς φίλους» και ότι «η Κίνα και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά του Covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και φιλία μεταξύ των δύο λαών».

Ευχαρίστησε και πάλι την ελληνική κυβέρνηση για την ισχυρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του Covid-19, όπως αποδεικνύουν οι επιστολές του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.

«Με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί», κατέληξε η Πρέσβης Zhang.

Κικίλιας: Υπάρχει έλλειψη σε μάσκες- Η αποστολή είναι ανάσα 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τόσο την κινεζική κυβέρνηση όσο και την StateGrid, στρατηγικό εταίρο του ΑΔΜΗΕ, για την αποστολή των μασκών. Όπως είπε ο υπουργός η αποστολή αυτή αποτελεί ανάσα γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και τέτοιου είδους προστατευτικό υλικό.

Ζήτησε δε από όλους τους πολίτες να επιδείξουν στάση ευθύνης και να παραμείνουν στο σπίτι τους, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα που γίνεται στα νοσοκομεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top