Συγγενείς πεσόντων στρατιωτικών: «Η πολιτεία μας αγνόησε!»

Την απόφαση να «υιοθετήσει» τα παιδιά του Σμηναγού πήρε η Βουλή των Ελλήνων

Την απόφαση να «υιοθετήσει» τα παιδιά του Σμηναγού πήρε η Βουλή των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, οι συγγενείς πεσόντων στρατιωτικών ξεσπούν στο Star για την ελλιπή βοήθεια που δέχθηκαν από την πολιτεία μετά το χαμό των αγαπημένων τους προσώπων που υπηρέτησαν την πατρίδα!

Η κυρία Παναγιώτα Ντελή είναι χήρα στρατιωτικού. Ο άντρας της υπηρετούσε την πολεμική αεροπορία επί 35 χρόνια! Έφυγε από παθολογικά αίτια, όταν εκείνη ήταν 51. Κρατά τη φωτογραφία του στα χέρια και λυγίζει.

Όπως μας λέει, αν η σύνταξη του κοπεί σε 2 χρόνια από τώρα - όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου - δεν θα μπορεί να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά.

Με την ίδια αγωνία για το αύριο ζει από χθες κι η σύζυγος του άτυχου σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η χήρα του ήρωα πιλότου δικαιούνται τα 9/10 σύνταξης αντιπτεράρχου που αντιστοιχεί σε 1000 ευρώ καθαρά. Επίσης, προβλέπεται ότι θα λάβει και το ΕΦΑΠΑΞ του συζύγου της που αγγίζει περίπου τα 200.000 ευρώ.

Η βουλή με απόφαση Βούτση υιοθετεί τα δύο παιδιά του Σμηναγού, που αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνουν 18.000 ευρώ καθαρά το χρόνο για τα δύο παιδιά μέχρι τα 18 και αν σπουδάσουν, μέχρι τα 25.

Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι:

Οι χήρες κάτω των 52 ετών, παίρνουν το 50% της σύνταξης του αποθανόντος συζύγου τους ΜΟΝΟ για τρία χρόνια. Μετά η σύνταξη κόβεται.

Αλλά: Αν ο στρατιωτικός άντρας τους φύγει εν ώρα καθήκοντος, τότε εκείνες παίρνουν το 70% της σύνταξης ες αεί.

Απογοητευμένος από την πολιτεία δηλώνει κι ο γιος του Χριστοδουλου Καραθαναση, του αντιπλοιάρχου που έπεσε στα Ίμια. 

Ο Γιάννης σήμερα είναι 23 ετών. Στα 24 του θα σταματήσει να παίρνει τη σύνταξη του πατέρα του κι έτσι η μητέρα του, θα αναγκαστεί να αναλάβει τα έξοδά του, χωρίς βοήθεια από το κράτος.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top