Ιδιοκτήτης σχολής χορού είχε βάλει κρυφή κάμερα στα αποδυτήρια - Τα μέλη δεν γνώριζαν τίποτα

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη

Κρυφή κάμερα σε αποδυτήρια είχε βάλει ένας ιδιοκτήτης σχολής χορού στην Πάτρα. Ο άνδρας συνελήφθη από τις αρχές, ενώ διερευνάται το που θα κατέληγε το παράνομο οπτικό υλικό.

Όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τoυ Star, μέσα σε ένα κουτί είχε κρύψει ο 46χρονος την κάμερα η οποία κατέγραφε κάθε κίνηση μέσα στα αποδυτήρια της σχολής χορού στην Πάτρα.

Στο χώρο όμως δεν υπήρχε  προειδοποιητική σήμανση, ενώ τα μέλη δεν είχαν ενημερωθεί. Όταν ανακάλυψαν την κάμερα κάλεσαν την αστυνομια και ο 46χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη.

 «Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ο 46χρονος τοποθέτησε την κάμερα προκειμένου απλά και μόνο να καταγράφει το τι γίνεται στο εσωτερικό της σχολής ή φιλοδοξούσε να έχει υλικό, δεδομένου ότι μιλάμε για χώρο αποδυτηρίων», λέει ο Γιάννης Γεωργόπουλος, δημοσιογράφος – υπεύθυνος του Patras Times.

Εφιάλτης η κρυφή παρακολούθηση για τις γυναίκες

 

Η κρυφή παρακολούθηση  αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για τις περισσότερες γυναίκες, όπως λέει η 25χρονη Μαλάμω Πιχίδη, η οποία παρακολουθεί μαθήματα χορού: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά τη γνώμη μου είναι να δημοσιοποιηθούν ιδιωτικές προσωπικές στιγμές στο διαδίκτυο και αυτό είναι ανεξέλεγκτο, δεν μπορείς να το ελέγξεις εσύ».

Οι κάμερες μπορούν να επιτραπούν υπό προυποθέσεις σε κλειστούς χώρους και σχολές χορού. Πίσω από τις πόρτες των αποδυτηρίων όμως απαγορεύεται κάθε είδους μαγνητοσκόπηση.

«Η κυκλοφορία ή η ανάρτηση του υλικού αυτού μετά την απαγορευμένη αποθήκευση, όχι μόνο απαγορεύεται αλλά έχει και μια διαβάθμιση ως προς τις κυρώσεις», εξηγεί ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος.

Η πρόληψη λύση για την κρυφή παρακολούθηση

 

Η πρόληψη, όπως λένε αρκετές  γυναίκες,  μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική λύση. 

 

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top