Αφέθηκαν ελεύθεροι και επανακατέλαβαν το κτίριο της Καλλιδρομίου

Mία εβδομάδα μετά την εκκένωσή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε σήμερα η ομάδα των αντιεξουσιαστών που είχε συλληφθεί την προηγούμενη Κυριακή.

Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον πολύ κόσμο που κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο δρόμο λόγω λαϊκής αγοράς, η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το επανεκατέλαβε.

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξεις σε βάρος των 4 συλληφθέντων από την κατάληψη του κτιρίου της Καλλιδρομίου

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων από την κατάληψη του κτιρίου στην Καλλιδρομίου ασκήθηκε δίωξη για:

  • Κατοχή εκρηκτικών και εκρηκτικών βομβών με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο κατά ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων
  • Απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού
  • Απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης κατ εξακολούθηση
  • Οπλοκατοχή
  • Άρνηση δακτυλοσκόπησης
  • Διέγερση

Το ακίνητο εκκενώθηκε ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση, νωρίς το πρωί της Κυριακής, και ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί υπήκοοι. Κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια και άλλα «πολεμοφόδια», που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Στους τέσσερις συλληφθέντες συγκαταλέγεται 43χρονος Ελληνας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε εντοπιστεί τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με δύο καταζητούμενους –τότε– νεαρούς που είχαν μετάσχει στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης. Το πρωί της Κυριακής ανέβηκε στην ταράτσα του υπό κατάληψη ακινήτου και πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών. Επιπλέον, φέρεται να πέταξε στις ταράτσες των διπλανών πολυκατοικιών (χωρίς να τις πυροδοτήσει) βόμβες μολότοφ, προκειμένου να μην κατασχεθούν από τους αστυνομικούς και επομένως να μην αντιμετωπίσει κακουργηματική δίωξη, όπως τελικά συνέβη. Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ακόμη και  ο 43χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, ο οποίος θα πρέπει να παρουσιάζεται 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αρχική εκκένωση του κτιρίου ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε παραχωρήσει το ακίνητο σε ΜΚΟ, τοποθέτησε πλέγμα το οποίο δεν στάθηκε εμπόδιο στην επανακατάληψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top