«Να κατέβουν από τις ιστοσελίδες οι φωτογραφίες των οροθετικών» ζητά η Αρχή Προστασίας

Με ανακοίνωση της καλεί όσους προβαίνουν σε παρόμοιες αναρτήσεις να προσαρμοστούν στις συστάσεις

«Να κατέβουν από τις ιστοσελίδες οι φωτογραφίες των οροθετικών» ζητά η Αρχή Προστασίας

​Να κατέβουν από τις ιστοσελίδες οι φωτογραφίες των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών ζητά με ανακοίνωση της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Αρχή αναφέρεται σε εκείνες τις ιστοσελίδες που εξακολουθούν να έχουν αναρτημένες τις εν λόγω φωτογραφίες, αλλά και στοιχεία ταυτότητας των συγκεκριμένων γυναικών.

Στην ανακοίνωση της, αναφέρει αναλυτικά:

«Η Αρχή, διαπιστώνοντας ότι εξακολουθούν να βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία ταυτότητας οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών σε ορισμένες ιστοσελίδες-στοιχεία στα οποία συγκαταλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα οποία αναδημοσιεύτηκαν από σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας υξς Ελληνικής Αστυνομίας-αποφάσισε, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, να απευθύνει συστάσεις στις ιστοσελίδες αυτές, τονίζοντας ότι πρέπει:

-Να αφαιρέσουν άμεσα τις σχετικές αναρτήσεις, ενημερώνοντας την Αρχή.

-Να μην δημοσιεύουν στο εξής δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας όταν πλέον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξυπηρετούνταν ο επιδιωκόμενος σκοπός, ιδίως όταν η ανάρτηση έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Αρχή επισημαίνει, περαιτέρω, ότι η αρχική ανάρτηση και δημοσίευση φωτογραφιών και στοιχείων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, πραγματοποιείται μόνον κατόπιν εισαγγελικής διάταξης (άρθρο 2, στοιχ β του ν. 2472/1997) στην οποία προσδιορίζεται τόσο ο τρόπος δημοσιοποίησης όσο και το χρονικό διάστημα που θα διακρέσει αυτή.

Τέλος, η Αρχή καλεί όσους προβαίνουν σε παράμοιες αναρτήσεις να προσαρμοστούν στις ανωτέρω συστάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top