ΣΑΛΟΣ με τουρκική πρόκληση! Διεκδικούν και το Μαράθι-ΜΠΑΡΑΖ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι

ΣΑΛΟΣ με τουρκική πρόκληση! Διεκδικούν και το Μαράθι-ΜΠΑΡΑΖ παραβιάσεων στο Αιγαίο

​Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς την ώρα που ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος κάνει περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου, τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζουν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και εμπλέκονται σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά.

Το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων κορυφώθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής βρισκόταν στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Συγκεκριμένα, στις 13:38, την ώρα που τελούνταν το μνημόσυνο στη μνήμη της Κυράς της Ρω, δύο τουρκικά F16 μπήκαν στο FIR Αθηνών κινούμενα μέχρι τα πέντε μίλια απόσταση από το Καστελόριζο.

Ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι βρίσκονταν ήδη πάνω από την περιοχή και περιπολούσαν. Βλέποντας μάλιστα τις τουρκικές παραβιάσεις, κινήθηκαν προς τα τουρκικά μαχητικά και τα απέτρεψαν να πλησιάσουν.

Τα τουρκικά F16 αποχώρησαν, όμως μετά από λίγο τέσσερα F4 παραβίασαν και πάλι το FIR Αθηνών από το ίδιο σημείο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

soziou.jpgsoziou1.jpg

Το πρωί της Δευτέρας τουρκικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Στις 07:20 τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανάμεσα στη Χίο και τη Λέσβο και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά. Ακολούθησε αερομαχία και τελικά τα τουρκικά F16 αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας πραγματοποιεί περιοδεία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αφού δε συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Σαν να μην έφταναν τέλος, οι συνεχείς παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά, η τουρκική εφημερία Σοζιού με δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1942 υπήρχε όρος που ανέφερε ότι το Μαράθι είναι τουρκικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top