Video ντοκουμέντο: Θλιβερές και πρωτόγνωρες εικόνες από την ελληνική «Black Friday»

Ποδοπατήματα, σπρωξίδι και βρισιές από το «πεινασμένο» πλήθος

​Σκηνές που δεν είχαμε ξαναδεί στην Ελλάδα, διαδραματίστηκαν όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, με αφορμή την περιβόητη… «Black Friday».

184384.jpg
Η πολυδιαφημισμένη «Μαύρη Παρασκευή» ήρθε και στη χώρα μας, και ήταν πραγματικά «μαύρη», όχι τόσο επειδή τα καταστήματα έριξαν στα τάρταρα τις τιμές τους (OK, κάποιες μεγάλες αλυσίδες το έπραξαν, αλλά οι περισσότεροι κινήθηκαν σε εκπτώσεις της τάξεως του 20% και σε προσφορές σε επιλεγμένα είδη), όσο γιατί έδειξε την «μαυρίλα» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία σαν λιμασμένη στήθηκε στις ουρές για να προλάβει τις προσφορές.

184386.jpg
Εικόνες πρωτόγνωρες και θλιβερές. Εικόνες που αποδεικνύουν πως μια κοινωνία εκτός από οικονομική κρίση, βιώνει και κρίση αξιών, υποφέροντας από έλλειψη αξιοπρέπειας και σίγουρα έλλειψη κουλτούρας και παιδείας.

184388.jpg

Ευτυχώς δεν ζήσαμε (προς το παρόν) σκηνικά παρόμοια με αυτά της Αμερικής όπου έχουμε να γυναίκες να μαλλιοτραβιούνται και να ξεκατινιάζονται για ένα νυφικό ή ανθρώπους να σκοτώνονται, (ναι, έχει συμβεί κι αυτό), ζήσαμε όμως ουρές χιλιομέτρων για ΕΝΑ ΚΡΑΓΙΟΝ, ποδοπάτημα, σπρωξίδι, πολλά «γαλλικά» και φυσικά ατελείωτες ώρες αναμονής έξω από τα καταστήματα με τις πιο «ουάου προσφορές».

184389.jpg

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, είναι το video που βλέπετε από τη Θεσσαλονίκη, έξω από γνωστή αλυσίδα αθλητικών ειδών. Το πλήθος, έχοντας στηθεί απ΄έξω, και μετά από ατελείωτες ώρες αναμονής, με το που ανοίγουν οι πόρτες, ορμά στο κατάστημα ωσάν αρπακτικό, και όποιος πρόλαβε…τον ΚΥΡΙΟ είδε (αλήθεια, αν ήμουν υπάλληλος του εν λόγω καταστήματος, θα το είχα βάλει στα πόδια να γλυτώσω).

184390.jpg
Αναρωτιέμαι υπό τέτοιες συνθήκες αν πρόλαβαν καν να βρουν αυτό που θέλουν, αλλά είπαμε… Black Friday.

Και επειδή δεν πρέπει να τα «τσουβαλιάζουμε» όλα, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσα στον «πεινασμένο» για εκπτώσεις όχλο, υπήρξαν και άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτές τις εκπτώσεις. Άνθρωποι που σκέφτονται ακόμα και το 1 ευρώ να ξοδέψουν, και κάνουν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό αυστηρά και με… ρέγουλα για να βγάλουν το μήνα.

184391.jpg
Αυτοί οι άνθρωποι στήθηκαν επίσης στις ουρές για να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης (μια σόμπα, ένα θερμαντικό σώμα, οτιδήποτε) με εκείνες και εκείνους που απλά έτρεξαν για να κυνηγήσουν τις προσφορές.

184392.jpg

Μια ματιά στις φωτογραφίες, θα σας πείσει ότι η πλειοψηφία εκείνων ήταν νέοι άνθρωποι, γεννημένοι στην εποχή του ίντερνετ της τεχνολογίας, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να το έχουν ψάξει για να ανακαλύψουν το προφανές: Ότι δηλαδή θα μπορούσαν να κάνουν τις αγορές τους και μέσω των e-shops των εν λόγω καταστημάτων, με το ίδιο ποσοστό έκπτωσης.

184393.jpg

Φυσικά και δεν είναι μεμπτό να εκμετελλευτείς μια τέτοια ημέρα ώστε να κάνεις άνετα και χαλαρά τη βόλτα σου σε ένα πολυκατάστημα με πραγματικά καλές εκπτώσεις, αλλά να στηθείς στην ουρά; Για ώρες; Να ποδοπατηθείς; Να σπρωχτείς δίχως αύριο, να υποβάλλεις σε αυτή την εξευτελιστική διαδικασία τον εαυτό σου και και στο τέλος να μην προλάβεις καν να πάρεις αυτό που θες επειδή κατά πάσα πιθανότητα κάποιος άλλος ήταν πιο γρήγορος από εσένα; Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

184471.jpg
184556.jpg

184394.jpg
184396.jpg
184552.jpg


Της Χριστίνας Βεργιώτη

Ε-mail: chvergioti@star.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέμα star.gr: «Ματωμένες» Black Friday-Τα ΕΦΤΑ χειρότερα περιστατικά που έχουν συμβεί

ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ με την Black Friday! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες έξω από τα καταστήματα σε όλη τη χώρα

ΧΑΜΟΣ με το Black Friday-Στήθηκαν αξημέρωτα στις ουρές για να μη χάσουν τις προσφορές

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά… του Black Friday: Είναι αμερικανιά και θα ωφελήσει μόνο τις πολυεθνικές!

Κάηκε το μυαλό μας! Απίστευτες ουρές για ΕΝΑ ΚΡΑΓΙΟΝ παραμονή του «Black Friday»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top