Το STAR σε νυχτερινή περιπολία στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία-BINTEO NTOKOYMENTO

"Ο Άγιος Νικόλας και η Παναγία μας προστατεύουν"

Η νησίδα Παναγιά των Οινουσσών, είναι ο τελευταίος αιγαιοπελαγίτικος βράχος, το έσχατο σύνορο της Ελληνικής Επικράτειας, στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Εκεί καθημερινά βρίσκονται σκάφη του πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Εκεί πήγε και ο απεσταλμένος του Star, Λάμπρος Δεμερτζής.

Το πλήρωμα της Ελληνικής Ακτοφυλακής αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι της Χίου για τη νήσο Παναγιά, με πλήρη εξοπλισμό: αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και οπλισμό.

Τρία ναυτικά μίλια απέχει η νήσος Παναγιάς από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα και η οριογραμμή είναι στη μέση.

Οι γείτονες δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία του πλωτού του λιμενικού σώματος στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στέλνουν στην περιοχή, όπως θα δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ, τουρκικό πολεμικό σκάφος.

Κάθε φορά που κάποιο τουρκικό πολεμικό σκάφος πλησιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα ελληνικά σκάφη του πολεμικού Ναυτικού που πλέουν στην περιοχή, αλλά και από τα Νατοϊκά σκάφη που ζητούν από τον τούρκο κυβερνήτη να προχωρήσει σε αναγνώριση.
24 ώρες το 24ωρο υπάρχει ισχυρή ναυτική παρουσία στο συγκεκριμένο δίαυλο που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρη την ακτογραμμή που μας χωρίζει με τη γείτονα χώρα.

Στη Χίο βρίσκεται και μόνιμη δύναμη του πολεμικού ναυτικού, που αποτελείται από τις κανονιοφόρους «Νικηφόρος» και «Μαχητής» και το παράκτιο περιπολικό «κελευστής Στάμου».

Άλλωστε όπως είπαν, οι αξιωματικοί στο Star, ο Άγιος Νικόλας και η Παναγιά είναι πάντα μαζί τους!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης:

Το STAR στη νήσο Παναγιά,εκεί που κάνουν μαγκιές οι Τούρκοι!Καρέ-καρέ η περιπολία του λιμενικού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top