Έφερναν ναρκωτικά από το εξωτερικό, τα… φρόντιζαν στο Κορωπί και τα έσπρωχναν στην Θεσσαλονίκη!

Οι έρευνες της ασφάλειας, οι δεκάδες συλλήψεις και το κυνηγητό για τον αρχηγό! Πρώτη ανάρτηση:03/11/2016 22:13

​Σε έντεκα συλλήψεις - ηλικίας από 17 έως 56 ετών- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησε η Ασφάλεια, εξαρθρώνοντας ιδιαίτερα επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, της οποίας ο εγκέφαλος διαφεύγει.

Η αστυνομία κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (πάνω από 40 κιλά), καθώς και βαρύ οπλισμό, ενώ αναζητά 39χρονο αλλοδαπό με διευθυντικό ρόλο και μια 45χρονη Ελληνίδα!

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί Αττικής, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης. Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τους ελέγχους μέσα στις οικίες που έβγαλαν «λαυράκια», παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκσκαφές σε οικόπεδο, πλησίον αυτών. Εκεί βρέθηκαν θαμμένα και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα.

1.jpg3.jpg


2.jpg4.jpg

Επιπλέον κατασχέθηκαν :

(2.553) γραμμάρια κάνναβης,
(108) γραμμάρια κοκαΐνης και (240) ναρκωτικά δισκία,
(57.260) ευρώ, (21) δολάρια Η.Π.Α., ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και (2) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
(10) χειροβομβίδες, (5) πιστόλια και περίστροφο,
(535) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και (11) γεμιστήρες
πολυβόλο τύπου Kalashnikov και υποπολυβόλο ( scorpion ),
(3) καραμπίνες,
(2) υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,
(6) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
φορητός πομποδέκτης,
(31) κινητά τηλέφωνα, (67) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, (10) τηλεκάρτες και (4) κάρτες sim,
αυτοσχέδιες συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση μέρους των κατασχεμένων αντικειμένων εντός του εδάφους, (3) φτυάρια και σιδερένια καλούπια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top