Έλληνες φοιτητές VS Ινστιτούτου Φλωρεντίας: Η εφεύρεση που ξεπερνά το «μαύρο» στα κανάλια!

Με έναν πολύ έξυπνο, νόμιμο και φτηνό τρόπο βρήκαν τον «τρίτο δρόμο» για την ελεύθερη T.V

​Μια εφεύρεση που θα κάνει την διαφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, ανακάλυψαν δυο Έλληνες φοιτητές, στο τρίτο έτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος (γιος του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου) και ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, είχαν μια πολύ έξυπνη, αλλά στην ουσία της απλή, και προσβάσιμη σε όλους ιδέα.

(Αριστερά ο Λάμπης Ευαγγελάτος και δεξιά ο Λεωνίδας Παπαναστασίου)

ΦΟΙΤΗΤΕΣ.jpg
Τι έκαναν; Δημιούργησαν το «VISION TV», έναν εξελιγμένο αποκωδικοποιητή, ο οποίος ξεπερνά με απολύτως νόμιμο τρόπο, το «μαύρο» που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στα κανάλια.

Πώς θα συμβεί αυτό; Απλά και φτηνά, αφού ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει τόσο τα τέσσερα «νόμιμα» όσο και τα μη αδειοδοτημένα κανάλια, αγοράζοντας απλά τον αποκωδικοποιητή, κόστους μόλις 20 ευρώ, δίχως να χρειάζεται η παραμικρή συνδρομή.

apokodikopoihtis1_632_355.jpg

Τα κανάλια από την μεριά τους, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επενδύσουν στο καλό streaming και να εκπέμψουν μέσω web tv.

«Δεν έχουμε κανένα σκοπό να έρθουμε κόντρα στην κυβέρνηση. Σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις της και τους νόμους της. Το μόνο που θέλουμε, είναι να δώσουμε σε αυτό μια λύση. Να δούμε την επόμενη μέρα και το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε 2.000 ανθρώπους που μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους. Μέχρι εκεί!» δηλώνει στο star.gr ο Λάμπης Ευαγγελάτος, ο οποίος μας εξήγησε πώς σκέφτηκαν και υλοποίησαν την εφεύρεση τους μέσα σε ένα μήνα:

«Το project το δουλεύω μαζί με έναν φίλο και συμφοιτητή μου, τον Λεωνίδα Παπαναστασίου. Ο Λεωνίδας πριν από ένα μήνα και κάτι, διάβασε ένα άρθρο σχετικά με τις άδειες, και με το τι θα γίνει. Έκανε την σκέψη ότι δεν γίνεται στην εποχή του 2016, στην εποχή της τεχνολογίας που υπάρχουν τόσα μέσα και τόσοι πόροι να μην μπορούμε να βρούμε μια λύση γι΄αυτό, χωρίς όμως να κάνουμε κάτι παράνομο. Ωστόσο το να έρθουμε σε κόντρα με την κυβέρνηση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε».

vision3.jpg

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ VISION TV ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ:

«Το VISION TV λειτουργεί με τον κλώνο ενός Raspberry. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό υπολογιστή. Για να πέσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος, το Raspberry θα παραχθεί τσιπάκι σε κάποιο εργοστάσιο στην Κίνα που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας και έτσι επιτυγχάνεται το κόστος των 20 ευρώ» μας εξηγεί ο Λάμπης Ευαγγελάτος.

(Απλή συνδεσμολογία)

vid1.jpg

Από εκεί κι έπειτα:

«Πάτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών, αγοράζετε το Vision ΤV το οποίο πουλάμε στην τιμή των 20 ευρώ (τιμή κόστους), γιατί δεν σκοπεύουμε να βγάζουμε κέρδος από την πώληση, το φέρνετε σπίτι και με μερικές απλές κινήσεις (τρία καλώδια), θα ανοίξετε την τηλεόραση και κατευθείαν το Vision ανοίγει στο πρώτο κανάλι. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι καθόλου εξοικειωμένος με την τεχνολογία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γιατί αυτούς τους ανθρώπους είχαμε στο μυαλό μας. Ο χρήστης μπορεί να κάνει ζάπινγκ με το τηλεκοντρόλ του και να πηγαίνει από κανάλι σε κανάλι. Τα κανάλια που είναι αδειοδοτημένα έρχονται από την κεραία, και τα μη αδειοδοτημένα έρχονται μέσω Ίντερνετ, αλλά ο χρήστης δεν καταλαβαίνει την διαφορά. Αν δεν σας το έλεγα, δεν θα καταλαβαίνατε ότι προέρχονται από δυο διαφορετικές πηγές».

vision_demo.jpg

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ»:

Στόχος του Λάμπη Ευαγγελάτου και του Λεωνίδα Παπαναστασίου, είναι να «φτιαχτεί μια κοινή εταιρία με τους καναλάρχες, και να συνεργαστούμε με εκείνους που δεν πήραν άδεια. Από εκεί και πέρα αν αργότερα σε συνεργασία με αυτά τα κανάλια παρθεί η απόφαση να υπάρξει συνεργασία με συνδρομητικό κανάλι, δεν το αποκλείουμε», μας λέει ο Λάμπης Ευαγγελάτος, τονίζοντας πως:

«Θέλουμε το VISION να υπάρχει σε κάθε σπίτι και να αντικαταστήσει τον αποκωδικοποιητή. Η αντίθεση του με τις συνδρομητικές πλατφόρμες, είναι πως δεν υπάρχει συνδρομή. Στόχος είναι μέσω του VISION ο κόσμος να βλέπει τα κανάλια, να έχουν διαφημίσεις και να έχουν κέρδος ώστε να μπορούν κι αυτά να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το θέμα είναι ο κόσμος να τα βλέπει από μια υπάρχουσα και γνωστή πλατφόρμα, ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι θα δει το κανάλι μέσα από το VISION TV».

visiontv1.jpg

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ «ΜΗ ΑΔΕΙΔΟΤΗΜΕΝΑ» ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ:

Στην ουσία… τίποτα φοβερό, αφού «τεχνικά χρειάζονται ελάχιστα. Ήδη τα κανάλια έχουν αξιόπιστα stream τα οποία μπορούμε και αξιοποιούμε με μια χαρά εικόνα και ανάλυση. Από εκεί κι έπειτα είναι στο χέρι των καναλιών αν το θέλουν, να αυξήσουν λίγο την εικόνα ή την ανάλυση. Αξιοποιούμε κάτι το οποίο ήδη υπάρχει. Δεν αναγκάζουμε κάποιο κανάλι να στήσει από την αρχή κάποιο σύστημα για το web tv ή να μας δώσει κάποια καινούργια τεχνολογία».

livestream.jpg

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ «ΜΑΥΡΟ», ΤΟ «VISION TV» ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ:

«Εκτός από την υπηρεσία της τηλεόρασης, προσφέρει και αρκετές άλλες δυνατότητες. Υπηρεσία για ταινίες on demand, αν χάσεις μια ταινία ή μια σειρά από την TV. Αυτό θα γίνεται πάντα σε συνεργασία με το κανάλι που θα δώσει την σειρά στο VISION TV. Επίσης προσφέρεται και η υπηρεσία των live αγώνων των οποίων τα δικαιώματα έχουν τα κανάλια και θα μπορεί κάποιος να τους ξαναδεί, ή να τους κρατήσει για να τους δει αργότερα. Για τους χρήστες που κάνουν βαριά χρήση, υπάρχει υποδοχή για USB φλασάκι ώστε να αποθηκεύει εκεί ο,τι θέλει».

(Ο Λεωνίδας Παπαναστασίου)

vision4.jpg

Τέλος, ο Λάμπης Ευαγγελάτος απάντησε και σε όλους εκείνους τους κακοπροαίρετους, που υπέθεσαν πως πίσω από όλο αυτό κρύβεται ο πατέρας του:

«Ο πατέρας μου κάθε βράδυ στο τραπέζι, με ρωτάει πώς πάει, τι γίνεται, αν έχουμε πρόοδο. Σε αυτό το κομμάτι, ως πατέρας είναι τρομερά υποστηρικτικός και θα ήταν άδικο να μην το αναφέρω. Όμως ως Νίκος Ευαγγελάτος και δημοσιογράφος με τις γνωριμίες του, είχαμε συμφωνήσει από την αρχή μετά από κοινή επιθυμία και των δυο ότι αυτό είναι ένα project δικό μου και του Λεωνίδα. Δεν είναι κάτι πίσω από το οποίο κρύβεται εκείνος! Γενικότερα μας ενοχλεί όλη αυτή η λογική του “Α, ο πατέρας σου είναι γνωστός, ο,τι κάνεις έχει να κάνει μ΄αυτόν ή είναι γύρω από αυτόν”. Μια από τις δουλειές του πατέρα μου είναι η τηλεόραση, ασχολείται με το Ίντερνετ και με πολλά άλλα πράγματα. Θα ήταν τρομερά άδικο να πούμε για κάτι που αν πετύχει θα σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων σε πολλά ��ανάλια ότι γίνεται για τον μπαμπά ή από τον μπαμπά κάποιου. Αυτό έχει ειπωθεί από έναν δυο κακοπροαίρετους. Με βοηθά και με στηρίζει σαν πατέρας, έχει το άγχος και την αγωνία του ως πατέρας και κάπου εκεί τελειώνει».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

Ε-mail: chvergioti@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top