Δυο φοιτητές από την Ηλεία σήκωσαν την ελληνική σημαία στο Λούβρο και στο Βρετανικό Μουσείο

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία τους για τους κλεμμένους ελληνικούς θησαυρούς

Δυο φοιτητές από την Ηλεία σήκωσαν την ελληνική σημαία στο Λούβρο και στο Βρετανικό Μουσείο

​Με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν δυο Έλληνες φοιτητές από την Ηλεία, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό που βρίσκεται κλεμμένος στα μουσεία του κόσμου.

Για τον Αλέξανδρο Καζάκο και την Μάιρα Αρβανίτη ο λόγος, οι οποίοι κατάγονται από το Βαρθολομιό και έχουν τις ίδιες ανησυχίες.

mouseia4.jpg
Αν και ο 20χρονος φοιτητής σπουδάζει εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ η συνομήλικη του Μάιρα σπουδάζει μαγειρική στη Βασιλεία της Ελβετίας, αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε δυο από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου όπου εκτίθενται ελληνικοί θησαυροί, και να σηκώσουν την ελληνική σημαία.

mouseia5.jpg
Όπως βλέπετε και στις φώτο του ilialive, οι δυο φοιτητές σήκωσαν την γαλανόλευκη μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δικό τους μήνυμα στην Ευρώπη.

mouseia6.jpg

Μιλώντας στο ilialive, οι δυο φοιτητές δήλωσαν πως:

«Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα, νώσαμε πως εμείς οι ίδιοι ως νέοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκετε διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας... Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών» σχολίασε ο Αλέξανδρος Καζάκος.

mouseia7-2.jpg
Όσο για τις στιγμές που βίωσαν ανέφερε ότι «τα συναισθήματα που νιώσαμε επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου αλλά και το βρετανικό μουσείο ήταν υπερηφάνεια αλλά και παράλληλα ντροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top