ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Καυγάδες, απόγνωση και αγωνία για την πρώτη κατοικία ΒΙΝΤΕΟ

Περιμένοντας την υπουργική απόφαση

​Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στο μέτωπο των πλειστηριασμών. Την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη πολίτες και συμβολαιογράφοι παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμα τη διάταξη που έχει προαναγγείλει για προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο. Αφήνει τους συμβολαιογράφους και τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών να βγάλουν το "φίδι από την τρύπα", με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν ούτε τα αναγκαία.

Στη μέ��η βέβαια βρίσκονται φορολογούμενοι, δανειολήπτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Όσοι χρωστούν, τρέχουν και δεν φτάνουν και όσοι έχουν να παίρνουν από χρωστούμενα είτε από το δημόσιο, είτε από ιδιώτες, παραμιλούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τ.Αλεξιάδης προωθεί …συμψηφισμό, όχι όμως γι' αυτά που χρωστά το δημόσιο. Η επεξεργασία της υπουργικής απόφασης που θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να εξοφλούν το φόρο κληρονομιάς με... εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο εκτίμησης της αξίας των ακινήτων, καθώς και της επιλογής του ακινήτου που θα μεταβιβάζεται για την αποπληρωμή του φόρου.

Δείτε επίσης:

Σκάει ΒΟΜΒΑ: Χρωστάς στο Δημόσιο; Δώσε ακίνητο… και ξόφλησες!

«Μυρίζει» κάλπες: Μείωση φορολογικών συντελεστών και ΕΝΦΙΑ εξήγγειλε για το ’17 ο Αλεξιάδης

ΕΝΤΑΣΗ σε πλειστηριασμούς στην Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλεισ��ηριασμούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top