Μόνο στο star.gr: Μετακινήθηκε το Μιτσικέλι, όπως και η Πάρνηθα στο σεισμό της Αθήνας

Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στα Ιωάννινα.

«Στη δεύτερη μέρα της δραστηριότητας υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις ότι το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά. Χθες είχαμε μια πληθώρα σεισμών, οι οποίοι είχαν και μεγάλη συχνότητα και αρκετά μεγάλο μέγεθος και αυτή ήταν και η ιδιομορφία του», είπε στο star.gr �� κ. Λέκκας και πρόσθεσε:

«Σήμερα όμως η εξέλιξη των φαινομένων επανήλθε σε κανονικό ρυθμό, έχουμε μια σταδιακή εκτόνωση και βέβαια προσδοκούμε όλοι αυτή η εκτόνωση να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».

lekkas.jpg

(Ευθύμιος Λέκκας)

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ακόμα ότι αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζεται και στους κατοίκους, οι οποίοι την πρώτη μέρα είχαν τρομοκρατηθεί, αλλά χθες ήταν πολύ ήρεμη η κατάσταση που επικρατούσε στα Ιωάννινα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κατέληξε τέλος λέγοντας ότι από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετατοπίστηκε το όρος Μιτσικέλι.

«Όντως μετατοπίστηκε κατά μερικά εκατοστά το όρος Μιτσικέλι. Είναι μια διαδικασία που ελέγχουμε, είναι φυσιολογικό να γίνεται κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Η μετατόπιση αυτή ανιχνεύεται και στην επιφάνεια υπό τύπων μετάθεσης ενός βουνού πάνω στο άλλο ή απομάκρυνσης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας με την Πάρνηθα, αλλά και στον πρόσφατο σεισμό της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς. Είναι το απολύτως φυσικό», είπε.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Διαβάστε επίσης:

Μόνο στο star.gr:Στο ΠΟΔΙ οι κάτοικοι των Ιωαννίνων από τους συνεχείς μετασεισμούς

Στις πλατείες ξανά οι κάτοικοι των Ιωαννίνων- Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ

ΣΕΙΣΜΟΣ στα Ιωάννινα:Ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο–Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα

Eυθύμιος Λέκκας στο star.gr: «Έχει να γίνει σεισμός στα Ιωάννινα από τον 17ο αιώνα»
Νύχτα ΕΦΙΑΛΤΗΣ στα Ιωάννινα:Συνεχείς μετασεισμοί μέχρι και 4,9 Ρίχτερ-Στις πλατείες οι κάτοικοι

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ήπειρο- Έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top