Δίκη Φύσσα: Οδηγός περιπολικού για Ρουπακιά: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής-Είμαστε δικοί σας»

Το απίστευτο μπέρδεμα με τις αίθουσες... και τη δίκη του Βλαστού

Δίκη Φύσσα: Οδηγός περιπολικού για Ρουπακιά: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής-Είμαστε δικοί σας»

Η συνεδρίαση ξεκίνησε για τη δολοφονία Φύσσα ξεκίνησε, με την εξέταση μάρτυρα- αστυνομικού, μετά από περίπου τέσσερις μήνες και αλλεπάλληλες διακοπές, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος ήταν οδηγός του περιπολικού, που οδηγήθηκε, το μοιραίο βράδυ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως τη σύλληψη του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος , όπως είπε, δεν αντιστάθηκε. « Ήταν ήρεμος και κάπνιζε» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας» . Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων, ο αστυνομικός κατέθεσε πως απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά». Ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο πως ενημέρωσαν το Κέντρο ότι η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους αλλά «ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής» και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Επί λέξη είπε (σ.σ. ο Ρουπακιάς) είμαι της Χρυσής Αυγής» και υπογράμμισε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας «κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός κατέθεσε πως συνάδελφος του, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές, έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία και διευκρίνισε ότι δεν έχει συμβεί και σε εκείνον το ίδιο.

Κατά λάθος στη Χρυσή Αυγή...ο Παναγιώτης Βλαστός

​Σε μια...κατά λάθος προσχώρηση στη Χρυσή Αυγή προχώρησε ερήμην του ο κατάδικος Παναγιώτης Βλαστός, που δικάζεται - και αυτός- σε δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού. Αιτία ήταν ένα μπέρδεμα των δικαστικών αιθουσών, -όπου δικάζονται οι δυο υποθέσεις-, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν το πρωί στο ίδιο εδώλιο ο Βλαστός και οι παράγοντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή!

Οι δικαστές ανέβηκαν και κατέβηκαν μέχρι να μεταφερθεί ο κατάδικος στη διπλανή αίθουσα και στο εδώλιο κάθισαν μόλις 2 από τους 68 κατηγορούμενους με τον Γιώργο Ρουπακιά να επιλέγει να μην εμφανιστεί. Αντίθετα παρούσα ήταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μια μέρα μετά την δραματική έκκληση της για επιτάχυνση της διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top