Με ένα… κλικ στο Μοναστήρι της Πάτμου! Η 3D περιήγηση της Google

Μπορούν πλέον όλοι να το θαυμάσουν

Με ένα… κλικ στο Μοναστήρι της Πάτμου! Η 3D περιήγηση της Google

Οι χρήστες της Google βρίσκονται μπροστά σε ένα σημαντικό ε��ίτευγμα. Όσοι θα ήθελαν να θαυμάσουν τις ομορφιές της Μονής της Πάτμου μπορούν με ένα ΚΛΙΚ!

Συγκεκριμένα, ειδικοί, χαρτογράφησαν τη Μονή της Αποκάλυψης ψηφιακά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η περιήγηση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, από οπουδήποτε στον κόσμο, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.

patmos_google_3.jpg
Επιπλέον οι επισκέπτες του Google Art Project μπορούν να δουν και σημεία που δεν είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες που βρίσκονται στο Μοναστήρι, όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη της Μονής, που είναι μια από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον κόσμο, η τραπεζαρία, αλλά και η είσοδος του Ναού του Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με το dogma.gr η Μονή περιλαμβάνει στις συλλογές της μοναδικούς θησαυρούς και κειμήλια, όπως για παράδειγμα την εικόνα του Ιησού του Ελ Γκρέκο, μνημειακό Άγιο Ποτήριο (Βενετία 16ος αιώνας) με το οποίο κατά την επανάσταση του 1821 ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας, τέλεσε Θεία Λειτουργία πάνω στη ναυαρχίδα των Ψαριανών και κοινώνησε τα πληρώματα πριν από την νικηφόρο για τούς Έλληνες ναυμαχία του Γυαλιού.

Ολόκληρο το μοναστήρι της Πάτμου με τα λαμπερά εκθέματα, βρίσκεται πλέον στην διάθεση των επισκεπτών, που με ένα κλικ μπορούν να τα θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή σε υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια, που ίσως ξεπερνά ακόμη και την φυσική επίσκεψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top