Επεισόδια στα Ιωάννινα μεταξύ προσφύγων- Οι παλιοί δεν δέχονταν τους καινούργιους! ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακή η άφιξη των 382 μεταναστών που έρχονταν από το Κουτσόχερο Λάρισας

Επεισόδια στα Ιωάννινα μεταξύ προσφύγων- Οι παλιοί δεν δέχονταν τους καινούργιους! ΒΙΝΤΕΟ
​Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, στον Κατσικά Ιωαννίνων, όταν έφτασε το πρώτο από τα 6 λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες από το Κουτσόχερο της Λάρισας.
Μόλις άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο οι πρώτες οικογένειες, οι πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην δομή, δεν τους δέχτηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να χειροδικούν και με την παρέμβαση αλληλέγγυων και μελών από ΜΚΟ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αμέσως, οι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, μπήκαν στο λεωφορείο το οποίο απομακρύνθηκε και στάθμευσε σε μικρή απόσταση όπου βρίσκονται ακόμη 5 πούλμαν. Να σημειωθεί ότι πολλοί πρόσφυγες δεν ήθελαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και ζητούσαν στεγασμένη δομή φιλοξενίας.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη και γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, για να δεχτούν εκείνους που δεν έχουν αντίρρηση να εγκατασταθούν στο κέντρο.
Σημει��νεται ότι οι 382 Σύροι πρόσφυγες έφθασαν χθες το βράδυ στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», αλλά αρνήθηκαν να κατέβουν από τα επτά λεωφορεία που τους μετέφεραν ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο καταυλισμό. Τελικά, οι Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο Κουτσόχερο από την Νέα Καρβάλη Καβάλας, αναχώρησαν για τα Ιωάννινα, όπου κι εκεί είχαν προβλήματα. Στον καταυλισμό του πρώην στρατοπέδου «Ευθυμιόπουλου» παραμένουν 805 πρόσφυγες και μετανάστες.
πηγή: epirusgate, ΑΠΕ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top