«ΓΟΛΓΟΘΑΣ» στο Λαϊκό! Χωρίς φάρμακα μένουν από τον Μάιο οι ασθενείς!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

«ΓΟΛΓΟΘΑΣ» στο Λαϊκό! Χωρίς φάρμακα μένουν από τον Μάιο οι ασθενείς!

Η λιτότητα στο χώρο της υγείας φέρνει διαρκώς σε απόγνωση τους ασθενείς. Στο Λαϊκό νοσοκομείο καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς φάρμακα για τις χημειοθεραπείες τους, ενώ από τις αρχές Μαΐου όσοι πάσχουν από ρευματικά νοσήματα δεν θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Αθανασία Παππά πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα από τα 7 της χρόνια και σήμερα εκπροσωπεί την ελληνική εταιρεία αντιρρευματικού αγώνα. Πηγαίνοντας στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας είδε την ανακοίνωση πως από τις 4 Μαΐου τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες από ��ευματικές παθήσεις, δεν θα δίνονται από το συγκεκριμένο σημείο που εξυπηρετεί 3 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι ασθενείς με ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να πηγαίνουν στην Ομόνοια, τον Πειραιά ή τη Νέα Ιωνία. Στο εξής δηλαδή τα 3 εναπομείναντα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, άρα περισσότερη αναμονή και ταλαιπωρία για τους ασθενείς που φοβούνται μην βρεθούν αντιμέτωποι με ελλείψεις στα φάρμακα τους λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Την ίδια ώρα δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς ογκολογικά φάρμακα στο Λαϊκό νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες.

Μετά από ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων βρέθηκε λύση από το υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ εφοδιάστηκε με τα απαραίτητα φάρμακα όμως τι θα γίνει στο μέλλον;

Τα λόγια αγωνίας του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Λαϊκό, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τα τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ... που αφήνουν τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα για τις χημειοθεραπείες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top