Καταδίκη 8 ετών με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων Χάρη Τομπούλογλου

Για το φακελάκι των 25.000 ευρώ

Καταδίκη 8 ετών με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων Χάρη Τομπούλογλου

​Καταδικάστηκε από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου για την υπόθεση της δωροδοκίας του από διαφημιστική εταιρία.

Μάλιστα θα κληθεί να καταβάλει ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό από αυτό που, κατά το κατηγορητήριο, ζήτησε σε "φακελάκι".

Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ, κρίνοντας τον ένοχο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.

Η υπόθεση αφορά το "φακελάκι" των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε ο Χάρης Τομπούλογλου για να μην κύρηξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν θα πάει στη φυλακή αφού το δικαστήριο έδωσε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, απαγορεύοντας του την έξοδο από τη χώρα.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορουμενο και στενό συνεργάτη του Χ. Τομπούλογλου, Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ κρίθηκε αθώος ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος.

Ακούγοντας την απόφαση των δικαστών ο Χάρης Τομπούλογλου είπε: "Θα αγωνίζομαι μεχρι το τέλος της ζωης μου για να αποδείξω την αθωότητα μου".

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top