Οι μουσικοί πήραν τα νταούλια και κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας-Διαδήλωσαν για την ανεργία

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

​Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή καλλιτέχνες του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου.

Ένα συντριπτικό ποσοστό πάνω από 70%, 80% και 90% βρίσκεται στην απόλυτη ανεργία και εξαθλίωση. Αυτός ήταν και ο λόγος της σημερινής διαδήλωσης!

Με τα νταούλια και τις τρομπέτες τους διαμαρτυρήθηκαν για μια κατάσταση που όπως λένε δεν έχει προηγούμενο. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο Γιώργος Σαρρής, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «Ζιγκ Ζαγκ».

Μαζί τους και οι εργαζόμενοι της εθνικής Λυρικής σκηνής. Μια δομή που όπως υποστηρίζουν έχεις σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Πέρα όμως από την ανεργία, όπως καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες ακόμη και εκείνοι που εργάζονται ουσιαστικά ημιαπασχολούνται αφού δουλεύουν ελάχιστες ημέρες την εβδομάδα.

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποίησε την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ. Περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό.

Η εικόνα όμως, που «έκλεψε την παράσταση» ήταν το ομοίωμα μίας γκιλοτίνας, κάνοντας σαφές το μήνυμα των εργαζομένων ότι πρόκειται για νόμο λαιμητόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top