ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Αλληλέγγυοι έπεσαν στο λιμάνι και σταμάτησαν τη μεταφορά των μεταναστών

Οι άνδρες του λιμενικού τους συνέλαβαν

​Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο πριν τις 8 το πρωί! Τρεις άνθρωποι, που ανήκουν στους λεγόμενους "αλληλέγγυους", δυο άνδρες και μια γυναίκα σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, βούτηξαν στο λιμάνι του νησιού και έπιασαν την άγκυρα του πλοίου «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» για να σταματήσουν τη μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία!

Αμέσως, σκάφος του λιμενικού τους πλησίασε και τους έβγαλε από τη θάλασσα. Στην συνέχεια και οι τρεις συνελήφθησαν...

lesbos_all_660_400_630_355.jpg
Η ομάδα των 30 ακτιβιστών που βρισκόταν στο λιμάνι συνέχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται κατά της επαναπροώθησης μέχρι και τη στιγμή της αναχώρησης του πλοίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» μεταφέρει 50 μετανάστες που προέρχονται από το hot spot της Μόριας και δεν έχουν εκφράσει βούληση παροχής ασύλου.

Στη συνέχεια, με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφερθούν 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω ενώ στο ίδιο καράβι, σύμφωνα με το i-samos.gr, βρίσκονται και 29 μετανάστε�� που μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από το νησί της Σάμου και θα φτάσουν στη Λέσβο με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».

Στο σύνολό τους, οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Τους μετανάστες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη. Στα πλοία θα επιβιβασθούν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

Πρόκειται για μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινδία στην πλειοψηφία του��, οι οποίοι εδώ και ημέρες έχει αποφασιστεί ότι θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top