Εικόνες ΧΑΟΥΣ στον Πειραιά! Πρόσφυγας πήγε να ΠΕΤΑΞΕΙ μωρό σε λιμενικό- ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Τα αίματα είχαν ανάψει από νωρίς όταν έδιωξαν τους δημοσιογράφους από την πύλη Ε3

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες να αντιδρούν, μετά την ενημέρωση του γενικού γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής, σύμφωνα με την οποία τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τον πρόχειρο καταυλισμό στην πύλη Ε3 εντός της ημέρας, να εγκατασταθούν στις πέτρινες αποθήκες και στη συνέχεια σε δομές φιλοξενίας στην Αττική.

Μάλιστα, συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με έναν πρόσφυγα, ο οποίος ήταν έτοιμος να πετάξει το μωρό που κρατούσε στα χέρια του σε λιμενικό, την ώρα που η ένταση κλιμακώθηκε!

324.jpg
Το λιμάνι μύριζε μπαρούτι από νωρίς

Το μεσημέρι οι τρεις γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον χώρο.

Στη συνέχεια, ένας εκ των προσφύγων έδωσε το σύνθημα ώστε να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία. Η ένταση κλιμακώθηκε, ενεπλάκη ένας λιμενικός και στη συνέχεια είδαμε κι αυτό… να βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των μωρών τους!

IMG_9360.jpg

325.jpg
Αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που οι πρόσφυγες χρησιμοποίησαν τα παιδιά, αφού λίγα λεπτά αργότερα, ξάπλωσαν στο δρόμο ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, φέρνοντας και μια σκηνή στη μέση, στην οποία στρίμωξαν όσα μικρά παιδιά βρήκαν να κινούνται τριγύρω.

titled.jpg
Το Λιμενικό ζητά τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού (ΠΑΕΛΣ) Δημήτρης Σαϊτάκης ζήτησε εκ νέου τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να απομακρυνθούν όσα άτομα δεν έχουν θεσμικό ρόλο στο λιμάνι και να ξεκινήσει η σταδιακή μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατήγγειλε την δράση εθελοντικών οργανώσεων. «Ενώ οι λιμενικοί, από τη μία πλευρά, ενημερώνουν τους ανθρώπους αυτούς -στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδιασμού- ότι θα πρέπει να επιβιβασθούν σε λεωφορεία και να μετακινηθούν για λόγους ασφάλειας και υγιεινής σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, από την άλλη, άτομα που εμφανίζονται ως εθελοντές και έχουν διασυνδέσεις με τους επικεφαλής της κάθε εθνότητας στο λιμάνι, τους παροτρύνουν να μη μετακινηθούν και ότι είναι δικαίωμά τους να παραμείνουν στο σημείο» τόνισε ο κ. Σαϊτάκης.

Τόνισε ακόμη, ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε κάποια επιχείρηση σύλληψης αυτών των ατόμων, καθώς κάτι τέτοιο θα εξοργίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, αρχικά δεν θέλησε να σχολιάσει την ανακοίνωση των αξιωματικών του λιμενικού για παρέμβαση εισαγγελέα, αν και λίγη ώρα μετά (μιλώ��τας στον Σκάι) είπε πως «δεν είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά, να απευθύνεται ένα ένστολο σώμα μέσω των καναλιών» και τους κάλεσε να απευθυνθούν στην ιεραρχία τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top