Γέφυρα ζωής από Ειδομένη σε Γερμανία για τον μικρό Ραμί με την λευχαιμία-Θα ξαναδεί τη μαμά του

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ένα θαύμα χάρη στις γερμανικές αρχές

Γέφυρα ζωής από Ειδομένη σε Γερμανία για τον μικρό Ραμί με την λευχαιμία-Θα ξαναδεί τη μαμά του

​Την ώρα που οι μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά τα σκληρά τρομοκρατικά χτυπήματα στην «καρδιά» των Βρυξελλών που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, οι γερμανικές Αρχές στήνουν γέφυρα ζωής για τον μικρό Ράμι και την οικογένεια του.

Rami.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της Γερμανίας έκαναν δεκτό το αίτημα επανένωσης του 11χρονου παιδιού που πάσχει από λευχαιμία με την οικογένειά του. Ο 11χρονος από τη Συρία χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει δότες.

Το αίτημα ανάληψης ευθύνης προς τις γερμανικές Αρχές, προκειμένου να αποδεχτούν την επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι κατέθεσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Ασύλου, λίγες ώρες μετά την υποβολή αιτήματος ασύλου από την οικογένεια στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης.

dd.jpg

Το αίτημα αφορά τη μητέρα του 11χρονου Μανάλ Μπαμπουλί με τα τρία ανήλικα παιδιά της (3, 8 και 14 ετών), καθώς και τον 18χρονο ανιψιό της, ο οποίος τους συνοδεύει. Η οικογένεια του παιδιού από τη Συρία είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία.

Ο μικρός Ράμι, ο οποίος διαγνώσθηκε με καρκίνο στ��ν ηλικία των 6 ετών και ακολούθησε θεραπεία 4 ετών στη Συρία, η οποία όμως σταμάτησε λόγω του πολέμου, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Στη Γερμανία βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

ramiss.jpg

Η μητέρα του 11χρονου, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της και τον ανιψιό της πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου 2016 με βάρκα από την Τουρκία στη Λέσβο και έφτασαν αρχικά στην Ειδομένη. Λίγες ημέρες αργότερα απευθύνθηκαν στη ΜΚΟ «Άρσις», που τους μετέφερε για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.

Η μεταφορά της οικογένειας στη Γερμανία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και έτσι ο μικρός Ράμι θα ξαναδεί την μανούλα του, η οποία ελπίζει στο θαύμα.

Δείτε επίσης:

Το προσφυγόπουλο που χρειάζεται μεταμόσχευση και συγκίνησε τον Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top