Οι Κούρδοι γιόρτασαν το Νεβρόζ στην Ειδομένη με φωτιές, χορούς και τραγούδια

Είναι ταυτόχρονα εθνική γιορτή και πρωτοχρονιά γι' αυτούς

Οι Κούρδοι γιόρτασαν το Νεβρόζ στην Ειδομένη με φωτιές, χορούς και τραγούδια

​Mε σημαίες, τραγούδια, χορούς, συνθήματα, καθώς και με μια μεγάλη φωτιά στο κέντρο ενός χωραφιού πλάι στον καταυλισμό της Ειδομένης, Κούρδοι από το Ιράκ και τη Συρία ξεκίνησαν από χθες τον εορτασμό του Νεβρόζ, ο οποίος θα κορυφωθεί σήμερα το πρωί.

4193.jpg
Στις 21 του Μάρτη, οι Κούρδοι γιορτάζουν παραδοσιακά την εαρινή ισημερία, το Νεβρόζ, που είναι ταυτόχρονα εθνική γιορτή και πρωτοχρονιά γι' αυτούς.

14190.jpg
Με πρόσωπα βαμμένα στα χρώματα της κουρδικής σημαίας, όπως και οι πλεγμένες κορδέλες στα χέρια και το μέτωπο μικρών και μεγάλων, σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τη φωτιά που άναψαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και ανεμίζοντας σημαίες, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «το Νεβρόζ είναι ημέρα ειρήνης και αγάπης», «ανοίξτε τα σύνορα» και «θέλουμε ειρήνη», έστησαν μια μεγάλη γιορτή.

14191.jpg
Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία χωρίζει στη μέση τον καταυλισμό που έχουν στήσει οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, μια ομάδα Σύρων χόρευε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους, υπό τις επευφημίες των υπολοίπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top