ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR: Αποφασισμένοι να μείνουν στην Ελλάδα με κάθε τίμημα οι οικονομικοί μετανάστες!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR: Αποφασισμένοι να μείνουν στην Ελλάδα με κάθε τίμημα οι οικονομικοί μετανάστες!

Η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφήνει ουσιαστικά εκτός μετανάστες από χώρες πλην της Συρίας. Αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα είτε να εγκλωβιστούν εδώ είτε να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Έτσι λοιπόν η κατάσταση είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Στον καταυλισμό του Ελληνικού τα νέα έχουν μαθευτεί με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν αλλά και αφρικανικές χώρες να είναι σε απόγνωση.

«Θέλω να πάω στην Γερμανία, δεν γυρνάω στο Αφγανιστάν, ούτε στην Τουρκία, ούτε και εδώ να μείνω. Ο άντρας μου είναι στο Αφγανιστάν, έχω έξι παιδιά και είναι πολύ επικίνδυνα» λέει μια μετανάστρια από το Αφγανιστάν.

Το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην Ελλάδα δεν τους ικανοποιεί. Αν πρόκειται όμως να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους τότε η χώρα μας μοιάζει μονόδρομος. Ωστόσο σκέφτονται και την επιστροφή στην πατρίδα.

Ακόμη και στην περίπτωση της αναγκαστικής απομάκρυνσης από τη χώρα μας, ο στόχος τους θα παραμένει να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Στο Ελληνικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν διαθέτουν καν τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top