Προσπάθειες να ΑΔΕΙΑΣΕΙ ο Πειραιάς από τους μετανάστες- Τουλάχιστον 3.800 βρίσκονται εκεί!

Απογοητευμένοι οι πρόσφυγες-ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Προσπάθειες να ΑΔΕΙΑΣΕΙ ο Πειραιάς από τους μετανάστες- Τουλάχιστον 3.800 βρίσκονται εκεί!

​Τουλάχιστον 3.800 πρόσφυγες βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, περιμένοντας να φύγουν για ένα καλύτερο αύριο!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης από τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήδη 604 μετανάστες και πρόσφυγες που αναμένεται να καταφθάσουν περίπου στις 10:30 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», θα οδηγηθούν άμεσα με πούλμαν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Λάρισα, όπου το πρωί μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά άλλα 388 άτομα.

Χθες επίσης άλλοι 722 μετανάστες και πρόσφυγες από τον Πειραιά, μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Γιάννενα και άλλα 60 άτομα σε κατασκήνωση στον Αγ. Ανδρέα.

Στο μεταξύ στις 9 το βράδυ απέπλευσε από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Ελευσίνας το καταμαράν tera jet μεταφέροντας περίπου 860 μετανάστες και πρόσφυγες. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο κέντρο φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

Στη Μυτιλήνη επίσης βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο έχουν αποβιβαστεί έως τ��ρα περίπου 700 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση του πλοίου αναμένεται να αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εθελοντές που μοιράζουν φαγητό στους πρόσφυγες, μετά τα επεισόδια και τους καυγάδες για ένα κομμάτι ψωμί, τους χώρισαν σε ομάδες. Ξεχωριστά περιμένουν στην ουρά για το συσσίτιο οι Σύροι και ξεχωριστά οι Αφγανοί.

Ωστόσο, το πρόβλημα των μεταναστών δεν είναι το φαγητό αλλά η υγιεινή. Δεν έχουν που να πλυθούν και που να κάνουν μπάνιο! Κάποιοι από αυτούς το Σάββατο το μεσημέρι βούτηξαν στην θάλασσα προκειμένου να πλυθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top